Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fertőzés miatt lezárták az egyik tihanyi szabadstrandot

2024. augusztus 21. 10:36
A Somosi strandon vélhetően az extrém meleg időjárás miatt elszaporodott a kólibaktérium, ezért a tihanyi önkormányzat lezárta az ingyenes strandot. Legkorábban hétvégén nyithat ki újra, ha a legújabb mérés kedvező eredményt hoznak.

Múlt pénteken Tihany polgármestere, Tósoki Imre tette közzé a közösségi médiában, hogy a Balaton vízminőségének romlása miatt ideiglenesen lezárják a település egyik szabadstrandját, mivel fertőző baktériumok gócpontját találták ezen a szakaszon.

A Blikk helyszíni riportjából kiderült, hogy az említett fertőzést kólibaktérium okozza, ami erős hányással, hasmenést, véres székletet és lázat is okozhat azoknál, akiket megfertőz.

Szintén a tudósításból derül ki, hogy több strandoló is nehezményezte a strand lezárását és a tiltó táblák és eltorlaszolt lépcső ellenére is elkezdték használni a fürdőhelyet. Az ő egészségük megóvásának érdekében a közterület felügyelők és a vízirendőrség avatkozott közbe és szólították fel őket, hogy hagyjanak fel a fürdőzéssel az említett partszakaszon a Somosi strandnál.

Kép forrása: Blikk.hu / Fuszek GáborKép forrása: Blikk.hu / Fuszek Gábor

A polgármester portálnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy mivel ezen a szakaszon a víz alig mozog, az iszap túlmelegedhetett, ami kedvező a baktérium szaporodásának. Hozzátette, bízik benne, hogy a szerdai mintavétel már kedvező eredményeket fog mutatni és hétvégére ismét megnyithatják a strandot.

Bizakodásra adhat okot a hosszú hétvége alatti szeles idő, ami annyira felkavarta a vizet, hogy valószínűleg a baktériumok gócpontját is szétoszlatta, ez legkorábban pénteken fog kiderülni a szakhatóság méréséből.

vehir.hu
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.