Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szathmáry Eörs evolúcióbiológus tart Veszprémben előadást

2024. augusztus 21. 14:42
Az MTA VEAB Tudományról SzabadON című előadás-sorozatának következő vendége a modern civilizáció összeomlásának lehetséges veszélyeire is felhívja a figyelmet.

Szathmáry Eörs nemzetközi hírű evolúcióbiológus, az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság elnökeként a közelmúltban nagy hatású előadásokban, kerekasztal beszélgetésekben és interjúkban hívta fel a figyelmet a modern civilizáció összeomlásának lehetséges veszélyére. A tudomány felelősségének kérdésköre mellett ez a mindannyiunkat foglalkoztató súlyos téma lesz a VEAB elnökével, Gelencsér Andrással folytatott beszélgetésük fókuszában.

Időpont: 2024. augusztus 29. (csütörtök) 17:00 óra
Helyszín: MTA VEAB Székház (8200 Veszprém, Vár u. 37.)

vehir.hu
további cikkek
Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója nemrégiben kapott Pro Urbe érdemérmet Veszprém város önkormányzatától. Kiemelkedő munkáját mi sem bizonyítja jobban, mint a 2023-as év sikeressége, ennek pontos részleteiről őt kérdeztük. Markovits Alíz korábban már Kőszeg városában bizonyított, mára erős kötődése van Veszprém felé is, így lánya ősszel veszprémi gimnáziumban kezdi meg tanulmányait. Az EKF sikeréről, eredményeiről, a 2023-as év nehézségeiről kérdeztük a vezérigazgatót. ma 12:47 Az AI-nak jobb a szókincse, mint az embernek mesterséges intelligencia Az AI-nak jobb a szókincse, mint az embernek A mesterséges intelligencia alapú szoftverek verbális intelligenciáját vizsgálták az ELTE PPK-n. A kutatás nyomán kiderült, hogy szóismeretükben a gépek még a doktori fokozattal rendelkező anyanyelvi beszélőket is maguk mögé utasítják. 2024. szeptember 12. 8:57 Novemberben ismét jön a Bakony Expo a bakonyi ízek vására Novemberben ismét jön a Bakony Expo a bakonyi ízek vására 2024. szeptember 10. 13:42 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.