Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

A fiú, aki farkast kiáltott – avagy hogyan előzze meg a téves riasztásokat

2024. augusztus 22. 9:20

A modern technológiának köszönhetően fejlett kamera- és riasztórendszerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy növelni tudja otthona biztonságát. Ezek a szerkezetek rendkívül hatékony működésre képesek, Ön pedig a világ bármely pontjáról ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e odahaza.

A riaszto-szereles.com csapata hibátlan telepítést biztosít, ami garantálja a rendszer hatékony működését.

A téves riasztások által okozott kellemetlenségek

Egy tökéletesen telepített riasztó- és megfigyelőrendszer nagy megnyugvással töltheti el a tulajdonost, legyen szó egy családi házról, nyaralóról vagy éppen egy üzlethelyiségről. A tudat, hogy minden a legnagyobb rendben van, ha pedig mégsem, arról azonnali értesítést kap, segít a teljes kikapcsolódásban.

De mi van akkor, ha a telepített berendezés téves riasztásokat küld? Egyrészt felesleges aggodalommal tölti el az embert, másrészt, ha nem lehet távolról ellenőrizni a kamerák képét, akkor akár egy külföldi nyaralás megszakításával is járhat, hiszen ilyenkor sokan azonnal haza sietnek, teljesen érthető módon.

Hazaérve aztán keserédes érzések keringenek a tulajdonosban, azt látván, hogy a riasztás téves volt. Annak lehet örülni, hogy nem történt baj, viszont nagyon bosszantó lehet, hogy feleslegesen kellett hazarohanni.

A téves riasztást kiváltó okok

A rendszer helytelen működésének számos oka lehet. Egyrészt még a legmegbízhatóbb gyártók esetén is előfordulhat, hogy egy hibás alkatrész kerül a telepített készülékekbe, és ez okozza a problémát. A berendezés alapos tesztelésével ki lehet szűrni a hiba forrását.

Nyitásérzékelők esetében gondot okozhat az is, ha az ablakok vagy ajtók nem zárnak elég pontosan, és akár csak minimálisan is eltávolodnak a kerettől. Ha nagyon érzékenyre vannak kalibrálva a készülékek, akkor egy néhány milliméteres mozgás esetén is jeleznek. 

A mozgásérzékelő kamerák is produkálhatnak téves riasztást. Ez előfordulhat árnyékok, kutyák rágcsálók vagy akár rovarok mozgása miatt. Minőségi termékek és megfelelő beállítás esetén ezek nem szabad, hogy gondot okozzanak, hiszen a kamera képes különbséget tenni emberi és egyéb mozgás között.

Szabaduljon meg a kellemetlenségektől!

A legkézenfekvőbb megoldás a fent említett problémákra, ha felkeres egy szakértő, megbízható kivitelezőt, aki gondoskodik a megfigyelőrendszer pontos, precíz, hatékony telepítéséről. Mint ahogy semmilyen szolgáltatás, sajnos ez sincs ingyen, ugyanakkor rengeteg időt és kellemetlenséget megspórolhat, sőt az erre áldozott pénz is hamar megtérülhet.

A téves riasztások ugyanis csak az egyik felét jelentik a problémakörnek. Egy nem megfelelően telepített riasztó berendezés előfordulhat, hogy akkor sem jelez, amikor az indokolt lenne, ezáltal pedig értelmét veszti a rendszer, az arra költött pénz pedig kárba vész.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.