Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Harmónia és stílus kevés bútorral

2024. augusztus 22. 9:23


A nappaliban találkoznak a hétköznapok és az ünnepi pillanatok. Minden a harmóniáról, a kényelemről szól, és az ízlésünkről árulkodik. Nehéz úgy berendezni, hogy minden alkalomnak és hangulatnak tökéletesen megfeleljen, de nem lehetetlen. Ötletek következnek a minimalista és funkcionális bútorválasztáshoz. 

Nyugodt és tágas tér 

A minimalizmus egy belsőépítészeti trend. Bár kissé misztikusan hangzik, de jól kifejezi a lényeget. A nappali a legjobb helyiség arra, hogy életre keltsük ezt a stílust. Egy nyugodt, tágas teret alakítsunk ki, ahol a legkisebb tárgy is a letisztultságot hangsúlyozza, a szépségét emeli ki.

De hogyan érhetjük el mindezt anélkül, hogy ridegnek vagy üresnek éreznénk? A MÖBELIX nappali bútor kínálatában tallózva rengeteg hasznos tippet kaphatunk hozzá. 

Az alapvető darabok

A minimalizmus egyik kulcseleme, hogy minden tárgynak és bútornak feladata van. A nappali esetében ez azt jelenti, hogy csak azokat a darabokat választjuk ki, amelyek valóban szükségesek. 

Egy süppedős kanapé, pár karfás fotel, praktikus dohányzóasztal és néhány mutatós komód elegendő lehet. A helyiség jól használható, mégsem zsúfoljuk túl. Az egyszerű vonalvezetést és a tiszta kontúrokat részesítsük előnyben. Ezek szolgálják leginkább a hatást, amit szeretnénk elérni. 

Színek és textúrák alkalmazása

A semleges színek, mint a fehér, a szürke és a bézs, higgadt alapot nyújtanak a nappali berendezéséhez. Üresen a szoba talán kicsit sterilnek is tűnhet, de ne ijedjünk meg. A varázslat csak most kezdődik. 

Olyan anyagokat és textúrákat válasszunk, amelyek melegséget adnak. Egy hívogató plüss szőnyeg, gyapjútakaró a kanapén, néhány fából készült bútor fogja hozzáadni azt a melegséget, amely otthonossá teszi.

Tárolási megoldások 

A minimalizmus kihívása, hogyan tartsunk rendet anélkül, hogy túlzsúfolnánk a nappalit bútorokkal. Egy stílusos szekrénysor ügyesen elrejtheti a naponta használt holmijainkat. A falba süllyesztett polcok, sarokgarnitúrák és ülőkék belsejében, dohányzóasztalok alatt kialakított fiókok, tárolók is a segítségünkre lesznek. 

Amikor bútort nézegetünk, ezt a szempontot tanácsos figyelembe venni. Remek lehetőségeket kínálnak, mert semmi nem lesz szem előtt, és a helyet sem foglalják.

Dekorációk és személyes tárgyak

A visszafogott berendezés nem jelenti azt, hogy ne mutathatnánk meg a személyes tárgyainkat. Miért ne gyönyörködhetnénk azokban a dekorációkban, emlékekben, amelyekhez ragaszkodunk és már az is jó érzés, ha csak rájuk nézünk? 

Ilyen egy művészeti alkotás a falon vagy néhány családi fotó. Egy meleg fényű belső világítással rendelkező vitrinben sorakozhatnak a kedvenc könyveink. A szekrényhez illő médiaállványon helyet kaphat a lemezjátszó és az albumok. 

A minimalista környezetben ezek a kiegészítők erőre kapnak és szinte vonzzák a tekintetet. Éppen olyan személyessé teszik a nappalit, amilyennek látni szeretnénk.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.