Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tankerület felkészült a tanévre

2024. augusztus 28. 14:46
Megtartotta tanévnyitó értekezletét a Veszprémi Tankerület szerdán a Csermák Antal Zeneiskolában.

Az értekezleten Szauer István, a tankerület vezetője köszöntötte kollégáit. Úgy fogalmazott: az új tanév kezdetén öröm újra látni a gyerekeket, akik a pedagógusok szeme előtt cseperednek fel. Fiatalok között az ember maga is fiatalabbnak érzi magát, folyton új impulzusok érik – mutatott rá a főigazgató a tanári pálya szépségeire. 

Az értekezleten bejelentették a közelmúltban zajlott vezetői pályázatok eredményeit. Ezek szerint szeptembertől Kőműves Judit vezetheti a pétfürdői Horváth István Általános Iskolát, Molnárné Dunai Gabriella a nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát, Széplaki Zoltán a szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskolát, Tombor Krisztián a balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskolát és Uher Benedek a veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolát.

Szauer István megjegyezte: azok, akik a nyári szünet után vágyakoznak, hamarosan elkezdhetik vágni a centit, hiszen “már csak” 183 tanítási nap van hátra a vakációig. Addig azonban még sok minden történik.

Az őszi érettségi vizsgaidőszak október 11-én kezdődik és november 22-én ér véget. Az őszi szünet október 26-tól november 3-ig tart majd, míg a téli december 21-től január 5-ig. A középiskolai központi felévtelire december 2-ig kell jelentkezni, magát a vizsgát pedig január 18-án bonyolítják. Az első félév január 17-én zárul. 

A középiskolákba február 20-ig kell jelentkezni a továbbtanulni vágyó gyerekeknek. A leendő elsősöket április 10-11-én irathatják be szüleik az általános iskolákba. A tavaszi szünetet április 17-től 27-ig élvezhetik majd a tanulók. A tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 5-től július 2-ig zajlik. Azok számára, akik nem érettségiznek, a nyári szünet 2025. június 21-én kezdődik.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.