Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kis közösség, nagy összetartás Jutaspusztán

2024. szeptember 1. 11:51
Egy falu a városon belül – akár így is lehetne tekinteni Jutaspusztára, ahol szombaton jó hangulatú „falunapot” tartottak az ott élő veszprémiek.

Régi hagyománya a jutaspusztaiaknak, hogy nyár végéhez közeledve a városrész lakosai összegyűlnek és közösen ünneplik lakhelyüket különböző programokkal.

Idén a jutaspusztai családi napot Veszprémfalva Vigadalmának keresztelték el, a szervező Jutaspusztáért Egyesület tagjai pedig igyekezett színes programokkal megtölteni a tematikus napot.

A színpadon egymást váltották a zenés és táncos bemutatók, közben közös főzés, íjászkodás és körhintázás is szerepelt a programok között.

Bár a most tapasztalható bizonytalanabb gazdasági helyzetben nehezebb az ilyen eseményeket megszervezni, így is sikerült találni néhány támogatót és vállalkozót, akik a jutaspusztaiak kezdeményezése mellé álltak, mondta Bús Roland, a szervező egyesület vezetője, aki idén tavasszal vette át a civil szervezet vezetését az alapító Adamecz Zoltántól.

A mostani rendezvényre Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is kilátogatott, ő portálunknak úgy fogalmazott, büszkék lehetnek a veszprémiek, hogy minden városrészben aktív civil élet alakult ki, akik igazi térségi programokat szerveznek elsősorban maguknak, de akár az egész városnak is, mindezt társadalmi munkában.

A szervezőktől megtudtuk, Jutaspusztán körülbelül négyszázan laknak, a jövőben pedig a helyi programokat szeretnék bővíteni egy saját bállal is a februári időszakban.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.