Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Seregszemlét tartott a köztársasági elnök és a honvédelmi miniszter Veszprémben

2024. szeptember 3. 12:02
Sulyok Tamás és Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyar Honvédség technikai és terepgyakorlati bemutatóin vettek részt Veszprémben és Hajmáskéren.

Hétfő délelőtt néhány szemfüles veszpréminek feltűnhetett, hogy az egyik honvédségi Airbus H225M szállítóhelikopter Veszprém mellett húzott el alacsonyan, nem sokkal később pedig a Jókai utcában a „Szikla” környékén pedig rendőri konvoj kísért minisztériumi autókat.

Még ugyanezen a napon a honvédelmi miniszter és a köztársasági elnök is posztolt a Facebookon arról, hogy látogatást tettek a környéken.

Sulyok Tamás az említett helikopteren ülve tett közzé egy képet ezzel a szöveggel: „Ma főparancsnokként a Magyar Honvédség technikai és terepgyakorlati bemutatóin veszek részt Veszprémben és Hajmáskéren. A Légierő Airbus H225M szállítóhelikopterét az augusztus 20-i légiparádén csodálhattuk meg, most utasként is kipróbálhatom ezt a korszerű hadieszközt, és hamarosan még sok egyebet is.”

Kép forrása: Dr. Sulyok Tamás Facebook-oldalaKép forrása: Dr. Sulyok Tamás Facebook-oldala

A köztársasági elnök a hivatalos oldala szerint egy lövészeten is részt vett, amit így kommentált: „Kereken 50 éve, szeptember 2-án vonultam be katonának a kalocsai lövészezredbe. Ott tanultam meg lőni, ma újból – ugyan már fél évszázad távlatából – felelevenedett az a tudás, amelyet a kiképzés 11 hónapja alatt elsajátítottam. A kéz nem felejt. A Magyar Honvédség önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálata egyre több fiatalnak adja meg a lehetőséget a korszerű fegyverekkel történő alapkiképzésre.”

Szalay-Bobrovniczky Kristóf pedig ugyancsak Veszprémből jelentkezett be az online térben, ahogy terepszínű ruhában a katonákkal közösen ebédel éppen.

„A babgulyás itt esik a legjobban. Jó a Magyar Honvédség katonái közé tartozni!” – Írta a veszprémi posztja mellé.

Kép forrása: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalaKép forrása: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

vehir.hu
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 A Magyar Honvédség felkészült a gátak védelmére A Magyar Honvédség felkészült a gátak védelmére A Magyar Honvédség felkészült, készen áll és jelenleg 367 katona teljesít szolgálatot a gátakon – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hétfőn Nagy István agrárminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón, Mosonmagyaróvár határában a Lajta gátjánál. ma 13:43 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.