Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka

2024. szeptember 4. 11:49 // Forrás: MTI // Borítókép: Meneerke bloem, Wikipedia
A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Ezekben a napokban tetőzik a parlagfűszezon. A pollenterhelés országszerte nagyon magas, az Alföldön sokfelé extrém magas.

A hét első napjain megélénkülő keleti szél a Dunántúlra és a főváros környékére is további nagy mennyiségű pollent szállít, enyhülés a következő napokban még nem várható.

A többi lágyszárú allergén közül a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan közepes, a libatopféléké a közepes-magas, az ürömé és a kenderféléké az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A pázsitfűfélék, az útifű, a lórom, valamint a szerbtövis, a rézgyom és az ernyősvirágzatúak virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma országosan magas, az Epicoccumé alacsony.

A parlagfűre érzékenyeknél már jelentkezhettek erős tünetek, amelyek a pollenkoncentráció emelkedésének hatására fokozódhatnak, jelentkezhet orr- és szájnyálkahártya viszketés, orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés.

vehir.hu
további cikkek
Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Általános városi közlekedési eszközzé válik a magán és közösségi elektromos roller, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint Magyarországon már több mint 100 ezer e-rollert használnak az emberek, amelyek mintegy 10 százaléka bérelhető, a többi magántulajdonú eszköz. Számuk folyamatosan nő, különösen a városokban, mivel az e-rollerekkel kikerülhetők a közlekedési dugók és parkolni is könnyű velük. 2024. szeptember 4. 11:56 Az úszás mint életre szóló ajándék úszás Az úszás mint életre szóló ajándék Aki gyermekként megtanul úszni, olyan ajándékot kap, amely az egész életére kihat – nemcsak a vízben, hanem a szárazföldön is. 2024. augusztus 31. 4:00 A kék zónák titkai, ahol bizonyíthatóan tovább élnek az emberek életmód A kék zónák titkai, ahol bizonyíthatóan tovább élnek az emberek A hosszú élet titka sokakat érdekel, és számos kutatás és véleménycikk foglalkozik a témával. Mindenki szeretne legalább száz évig élni, és talán még fontosabb, hogy életünk második ötven éve is minőségi és egészséges legyen. A „kék zónák” azok a területek, ahol az emberek között a százévesek aránya az átlagnál jóval magasabb. A green.hu annak járt utána, hogyan élnek ezeken a helyeken az emberek. 2024. augusztus 11. 3:29 Soha nem leszek olimpiai bajnok, de egyet mind elsajátíthatunk az élsportolóktól Soha nem leszek olimpiai bajnok, de egyet mind elsajátíthatunk az élsportolóktól Már több mint egy hete zajlik az olimpia, néhány balhé, sok szép pillanat, összességében folytonos izgatottság érzés jellemzi ezt az időszakot. És miközben otthon a kényelmes fotelből drukkolok a sportolóknak, már rég beletörődtem abba, hogy mi, akik nézzük mások teljesítményét, mi is értékesek vagyunk, mi is aktívak vagyunk, csak más-más szinten. De egy valamit (tudom, többet is…) mindenképpen megtanulhatunk a sportolóktól. 2024. augusztus 3. 23:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.