Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Remek hangulatban telt a Krumpliszüreti Fesztivál Olaszfaluban

2024. szeptember 9. 15:08
Szombaton tartották a 21. Krumpliszüreti és Művészeti Fesztivált, amely természetesen a krumpli jegyében zajlott.

A rendezvény igen érzelmesre sikerült, hiszen tizenhét év után Boriszné Hanich Edit polgármester leköszön posztjáról. Így a megnyitó főként az ő méltatásáról szólt, megható pillanatok szemtanúi lehettek a résztvevők, hiszen a polgármester átadta a falu kulcsát Törökné Ringl Krisztinának, aki októbertől lesz a falu polgármestere.

A megnyitón elsőként Ovádi Péter országgyűlési képviselő szólalt fel, akinek ez a hetedik fesztiválja, amelyen részt vesz. Rávilágított: ezer dolgot tudna mondani a krumplifesztiválról, annak sikeréről, jelentőségéről, de rendhagyó módon inkább Boriszné Hanich Edithez szólt.

Az országgyűlési képviselő elmondta, legyen ez a nap a köszöneté, hiszen ahhoz, hogy egy falu sikeresen tudjon működni, nem elég, hogy jó közösségei legyenek, nem elég, hogy tettre kész emberek legyenek lakói, de szükségeltetik egy jó vezető is. Ilyen volt Edit, aki Ovádi szerint a térség polgármestereinek egyfajta iránytűje lehet, hiszen mindig szívvel, erővel, elhivatottsággal végezte munkáját, nem véletlen, hogy állami kitüntetésben is részesült.

Olaszfalu testvértelepülésének, Kökösnek a polgármestere is felszólalt. Taraş Silviu a két település között régóta tartó jó kapcsolatáról beszélt, valamint Olaszfalu polgármesterének eddigi munkájáról, elszántságáról, és eredményességéről. Úgy fogalmazott, Edit olyan polgármester, aki soha nem volt elégedett, az ebből fakadó elszántság pedig évről-évre megújulást jelentett a falunak.

Boriszné Hanich Edit megköszönte Ovádi Péternek, Taraş Silviunak, és mindenkinek az eddigieket, s kiemelte férjét is, akivel negyven éve van együtt, s aki mindvégig támogatta őt polgármesteri feladataiban. Edit végül ünnepélyesen is átadta a falu kulcsát Törökné Ringl Krisztinának, aki pedig köszönetet mondott a neki megszavazott bizalomért.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.