Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kerekesszékesek vendégeket fogadtak a Veszprémi Állatkertben

2024. szeptember 10. 9:25 // Forrás: Veszprémi Állatkert
A Veszprémi Állatkertben számos hagyományt ápolnak, az ősz beköszöntével pedig az állatkert és a Mozgássérültek Aktív Egyesülete közös szervezésében rendezték meg szeptember 8-án a kerekesszékesek napját az állatkertben.

A már több mint egy évtizedes múltra visszatekintő program keretében látták vendégül az állatkertben a kerekesszékkel élőket és kísérőiket. A nap folyamán kötetlenül is megnézhették az állatkertet, annak sokszínű lakóit és természetesen a legújabb fejlesztéseket, köztük a háziállatbemutatót és a nagymacskák birodalmát.

Akik szerettek volna, azok pedig rendhagyó idegenvezetésen vehettek részt és szakemberekkel fedezhették fel az állatkertet. A séta során Török László igazgató és Kovács Béla zoopedagógus sok-sok érdekességet mesélt az élővilágról, árult el kulisszatitkokat az állatkert mindennapi életéről és különleges lakóiról.

A látogatáson lehetőség volt testközelből is találkozni néhány lakóval, idén például egyik királypiton váltott ki lelkes érdeklődést a vendégekből, akik bátran meg is simogatták a hüllőt.

vehir.hu
további cikkek
Napnyugta után sem aludt az állatkert Napnyugta után sem aludt az állatkert Különleges hangulatú látogatásban lehetett részük azoknak, akik az idei nyár utolsó pénteki napján a Veszprémi Állatkertet választották kirándulási célpontjuknak. Augusztus 30-án, az állatkertek éjszakáján ugyanis az állatkert hosszabbított nyitva tartással, 21:00 óráig várta vendégeit a Gulya-dombi területén, ráadásul 18:00 órától kiemelten kedvezményes jegyárakkal. 2024. szeptember 3. 16:36 Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják. 2024. május 30. 17:20 Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. 2024. május 15. 22:06 Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Veszprémi Állatkert Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Nem kevesebb mint 10 cikta bárány született az elmúlt hetekben a Veszprémi Állatkertben. 2024. április 5. 9:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.