Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Semmelweis című filmet nevezi Magyarország az Oscarra

2024. szeptember 10. 14:52 // Forrás: MTI
A Semmelweis című mozifilmet nevezi Magyarország nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra a magyar jelölésről határozó szakmai testület döntése alapján - közölte az MTI-vel kedden a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Az NFI tájékoztatása szerint a hivatalos magyar Oscar nevezésről döntő szakmai testület 18 magyar egészestés mozifilm közül választotta ki Koltai Lajos filmjét.

A bizottságban Káel Csaba mozgóképipari kormánybiztos, Koncz Gabriella vágó, Lukácsy György dramaturg-rendező, Novák Emil operatőr-rendező, a Magyar Filmakadémia elnöke, Pesti Ákos filmgyártási szakember, Sipos Zsuzsanna Oscar-díjas berendező (Dűne) és Szabó Csilla dramaturg vett részt.

A Koltai Lajos rendezésben, Vecsei H. Miklós és Nagy Katica főszereplésével, Lajos Tamás producer vezetésével készült filmet mintegy 350 ezren nézték meg a mozikban és diadalútja a legnagyobb streaming platformon folytatódott - írták a közleményben.

vehir.hu
további cikkek
Középkori harcosok viadala Veszprémben Középkori harcosok viadala Veszprémben Harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Középkori Napot október 12-én, a Magyar Buhurt Szövetség és a Laczkó Dezső Múzeum szervezésében,  valódi időutazást kínálva a középkor világába. ma 19:43 Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház színház Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház A most induló 2024/25-ös színházi évadra vonatkozó terveit ismertette Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hétfőn, a Hangvillában tartott sajtótájékoztatón. ma 16:55 Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz: Ha egy város ismeri saját értékeit, sugárzik, ragyog Markovits Alíz, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója nemrégiben kapott Pro Urbe érdemérmet Veszprém város önkormányzatától. Kiemelkedő munkáját mi sem bizonyítja jobban, mint a 2023-as év sikeressége, ennek pontos részleteiről őt kérdeztük. Markovits Alíz korábban már Kőszeg városában bizonyított, mára erős kötődése van Veszprém felé is, így lánya ősszel veszprémi gimnáziumban kezdi meg tanulmányait. Az EKF sikeréről, eredményeiről, a 2023-as év nehézségeiről kérdeztük a vezérigazgatót. tegnap 12:47 Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv kultúra Az ikonikus veszprémi lemezlovasról, Tóthjózsiról készült könyv Nem pusztán egy fordulatos élettörténetet, hanem egy kulturális lenyomatot, egy korleírást is kaphat az 1970-es évektől napjainkig az, aki kezébe veszi a nyomdából alig pár napja megérkezett veszprémi könyvet, ami két veszprémi újságíró tollából született, a központi szereplője pedig az a lemezlovas, akinek a nevét nem kell bemutatni azoknak, akik életük során legalább egyszer megfordultak Veszprém, vagy a környék valamelyik diszkójában: „Tóthjózsi”. 2024. szeptember 14. 12:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.