Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
17°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
17°C

Átadták a Frank Kálmán-díjat a magas szintű gyermekorvosi tevékenység elismeréseként

2024. szeptember 13. 20:49
Veszprémben ülésezett az idén megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő Magyar Gyermekorvosok Társasága Északnyugat-magyarországi szervezete. A területi szervezethez Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala vármegyék gyermekorvosai tartoznak, függetlenül attól, hogy kórházi/szakrendelői, vagy háziorvosi feladatot látnak-e el. A kétnapos eseményen ünnepélyesen átadták a Frank Kálmán-díjat.

A rendezvényen Porga Gyula polgármester köszöntötte a konferencia résztvevőit, aki elmondta: mindig nagy öröm számára regionális, országos, vagy akár nemzetközi rendezvényen üdvözölni a szakembereket, hiszen ilyenkor lehetőség nyílik a városról is beszélni, kedvet csinálni annak feltérképezéséhez.

Porga Gyula kiemelte: rendkívül fontos egy ilyen jellegű szakmai összejövetel, hiszen amellett, hogy saját nehézségeiket, kihívásaikat, tapasztalataikat megosztják egymással, az emberi viszonyokat is szorosabbra lehet fűzni. A polgármesternek háromgyermekes édesapaként állandó kapcsolata van a gyermekorvosokkal, mint fogalmazott, nagyon meghatározó, hogy ezen kapcsolatok kölcsönös bizalomra épüljenek. Porga megköszönte az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, és jó értekezést kívánt a két napra.

Dr. Czinkotay Frigyes, a Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója elmondta: az ősszel megkezdődik a kongresszusi szezon is, ezen szakmai rendezvényeken pedig elhanyagolhatatlan a személyes jelenlét. Ilyenkor a szakmai viták kibontakozhatnak, miközben a kapcsolatépítés is előtérbe kerül. A rendezvényt ünnepélyesen dr. Ruszinkó Viktória nyitotta meg, aki örömmel konstatálta, hogy a konferencián a sok ismerős arc mellett fiatalok is vannak, utalva ezzel az utánpótlásra.

A megnyitó végén a Frank Kálmán-díj átadása következett, amit Ruszinkó Viktória és Módi Judit adtak át.

Az alapító Frank Kálmán professzor tiszteletére és emlékére Békefi Dezső főorvos és akkori vezető kollégái kezdeményezésére Frank Kálmán-emlékdíjat alapítottak, méghozzá 2012-ben, melyet magas szintű gyermekorvosi tudományos és gyakorlati tevékenység elismeréseként adnak át. Az idén dr. Virághalmi Aranka, valamint dr. Beke Ágnes vehette át.

A díjátadón rávilágítottak: valójában nagyon sokan megérdemelnék még a díjat; dr. Beke Klára is elismerést kapott, sok évtizedes, áldozatos munkájáért.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.