Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
10°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
10°C

Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében

2024. szeptember 16. 13:51
Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben.

Többéves hagyomány Veszprémben, hogy a tanév kezdetén az első osztályos diákok saját műanyag uzsonnás dobozt kapnak az önkormányzat és a hulladékgazdálkodási cég – VHK Kft. – jóvoltából. A kezdeményezés amellett, hogy praktikusan segíti a szülőket a beiskolázás kapcsán felmerülő eszközök beszerzésében egyben a fenntarthatóságnak is adózik, hiszen így nem kell minden nap elpazarolni a csomagolóanyagokat, a doboz tisztántartása pedig egyszerű.

Hétfő reggel a Dózsa iskolában az elsősök személyesen Halmay Gábor önkormányzati képviselőtől vehették át ezeket a dobozokat, miközben ő felhívta a figyelmet arra, hogy a dobozok átadásának időzítése is szimbolikus, hiszen ezzel együtt kezdődött a mobilitási hét Veszprémben, amikor a kicsik és nagyok számára is igyekeznek felhívni a figyelmet a környezettudatos életvitelre, elsősorban a közlekedésben.

Halmay Gábor elmondta, hogy számos gyerekeknek és felnőtteknek szóló programmal készülnek ezen a héten, de érdemes az év többi részében is észben tartani azokat a megoldásokat, amik a fenntarthatóbb életvitelt erősítik. Ilyen az autózás helyett a tömegközlekedés, vagy kerékpár választása, de a csomagolóanyagok minimalizálása is ide tartozik.

Visszatérve az uzsonnásdoboz-akcióhoz, Veszprémben 2024 szeptemberében közel ötszáz kisgyermek kezdte meg tanulmányait elsősként, nekik a tankerület iskoláin keresztül eljuttatják a dobozokat.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17 Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze árvíz Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a köztévében. Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatón értékelte a helyzetet. tegnap 10:42 Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon árvíz Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  2024. szeptember 17. 17:36 Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Egynapos tanulmányút keretei között ismerkednek három európai városból érkező, illetve online résztvevő szakemberek Veszprém ifjúsági szolgáltatásaival és jógyakorlataival egy fenntartható városfejlesztési projekt keretei között. A nemzetközi és helyi ifjúsági szakembereket a Jutasi Köztérben, az újonnan elindított Érted Ifjúsági Klubban Dr. Hegedűs Barbara ifjúságügyért felelős alpolgármester köszöntötte. 2024. szeptember 17. 19:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.