Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C

A sikeres városok kulcsa már Veszprémben van

2024. szeptember 23. 15:35
Újabb országos elismeréssel gazdagodott Veszprém, ezúttal a Sikeres Városok Kulcsa-díj került a Királynék városába.

A Sikeres Városok Kulcsa-díj szervezője, a Szféra Európa Kft. már korábban is több kulturális és közéleti akcióval felhívta magára a figyelmet. A cég nevéhez kötődik az „Év polgármestere”, „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjak, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. Ugyanúgy a Szféra szervezi meg immáron 1995 óta a Polgármesterek Randevúja rendezvényt is, aminek idén Karcag adott otthont. 

Tekintettel arra, a 2024. június 9-ei önkormányzati választás az előző ötéves ciklus egyfajta lezárásaként is értékelhető, a Szféra úgy döntött, hogy ezt az alkalmat ragadja meg arra, hogy az általa különösen sikeresnek ítélt városokat köszöntse. Ezért hozták létre az idei évtől a Sikeres Városok Kulcsa-díjat, amit a 2019-2024-es, ötéves ciklus általuk rendkívül eredményesnek ítélt öt városának adományozzák. A díj tehát egyfajta elismerésnek is értékelhető a városvezetői munka előtt.

Porga Gyula polgármester, amikor átveszi a díjatPorga Gyula polgármester, amikor átveszi a díjat

Ahogy írják a díjról, azon városokat díjazták, amelyek az adott település számára regionális gazdaságösztönző hatású beruházásoknak adnak otthont, ahol a hazai innováció új hídfőállásai épültek ki, vagy ahol a fenntartható fejlődést az átlagosnál is erőteljesebben beépítették a jövőt meghatározó várospolitikai döntésekbe. Ahol a város és az egyetem együttműködése példaértékű, ahol elismerést kiváltott nemzetközi szintű kulturális-sporteseményt szerveztek az adott időszakban.

Idén a díjazott városok között Veszprém is ott volt, az elismerést személyesen Porga Gyula polgármester vette át.

Veszprém mellett még Szegedet, Debrecent, Nyíregyházát és Kecskemétet ismerték el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.