Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem

ma 13:15
Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem.

A Családbarát Magyarország Központ megszervezte az V. Családbarát Egyetem workshopot, ahova az ország számos vármegyéjéből érkeztek felsőoktatási intézmények képviselői, hogy hasznos tanácsokat és jó gyakorlatokat osszanak meg egymással.

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta: az intézmény évek óta azon dolgozik, hogy olyan intézkedéseket vezessenek be, melyek segítik a munkavállalókat a munka és magánélet egyensúlyának kialakításában. Céljuk, hogy az alap juttatásokon túlmutató kedvező feltételeket biztosítsanak, mint például a rugalmas munkaidő és a home office lehetősége. Emellett a nyári szünetben gyermektábort szerveznek, kiemelten figyelnek a dolgozók egészségére szűrőprogramokkal és egyéni tanácsadással.

Az egyetem nagy hangsúlyt fektet egy olyan támogató környezet kialakítására, amely figyelembe veszi a munkavállalók családi kötelezettségeit és egyéni igényeit – mondta Kajtár Tímea, a Pannon Egyetem Minőségfejlesztési Központjának igazgatója, aki az intézmény családbarát törekvéseiről is beszélt. Kiemelte, hogy az egyetem folyamatos figyelemmel kíséri a munkavállalók elégedettségét és igényeit annak érdekében, hogy fejleszteni tudja programjait és kezdeményezéseit, mely segítséget nyújt a vezetőség számára a munka és a magánélet egyensúlyának, a kedvező munkakörülmények biztosításának megteremtéséhez.

Bodó Réka, a Pannon Egyetem Humánerőforrás-gazdálkodási Igazgatóságának vezetője ismertette az egyetem családbarát intézkedéseit, és a jövőbeli terveket is bemutatta. „Úgy gondolom, nem állhatunk meg itt, számos további fejlesztést tervezünk. Egy helyi szolgáltatóval együttműködve azon dolgozunk, hogy bevezessünk egy olyan szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy egy applikáción keresztül orvosi konzultációt vehessenek igénybe a munkatársak. Emellett tervezzük a Pannon Egyetem Kártya bevezetését, amely számos kedvezmény igénybevételét teszi lehetővé” – fogalmazott.

(Fotó: Gáti Kornél/Pannon Egyetem)(Fotó: Gáti Kornél/Pannon Egyetem)

Fábián Ildikó Aranka, a Családbarát Magyarország Központ védjegy szakértője előadásában hangsúlyozta, hogy alapvető fontosságú a folyamatos és nyitott kommunikáció a munkavállalókkal. Céljuk, hogy olyan környezetet teremtsenek a munkáltatók, amelyben minden dolgozó jól érezheti magát, és ahol minden szükséges feltétel biztosított a hatékony és kiegyensúlyozott munkavégzéshez. Kiemelte, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a munkavállalók igényeit, különös tekintettel a generációs sajátosságaira, élethelyzetére és a betöltött munkakör jellegére.

Az esemény csúcspontja a Családbarát Hely védjegy tanúsítvány átadása volt, amelyet a Pannon Egyetem 2021-ben kapott meg először. A tanúsítványt Annus Gábor, a Családbarát Magyarország Központ családtámogatási és stratégiai igazgatója adta át Csillag Zsolt kancellárnak, elismerve ezzel az intézmény családbarát törekvéseit.

A társaság igazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a Családbarát Magyarország Központ egyik legfontosabb vállalása, hogy segítse az egyensúly megőrzését a családi élet és a munka között. A szervezet 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a mai napon újabb intézménynek adhattuk át személyesen a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, és örömmel tartjuk meg itt is a jó gyakorlat megosztó workshopunkat.” – tette hozzá.

Az átadást követően a résztvevők lehetőséget kaptak a Pannon Egyetem felújított épületeinek megtekintésére. Az ezt követő munka-magánélet egyensúlyának témájában tartott workshop során számos gondolat és kérdés merült fel a résztvevő szervezetek képviselőiben. Az előadások rávilágítottak arra, hogy a munkahelyi és a magánéleti elvárások közötti egyensúly megtalálása nem csak egyéni, hanem szervezeti szinten is kulcsfontosságú.

A Pannon Egyetem továbbra is elkötelezetten dolgozik a családbarát értékek fenntartásán, bízva abban, hogy ez a szemlélet hosszú távon is hozzájárul a munkavállalók elégedettségéhez és a munkahelyi közösség sikeréhez.

További információk és a tanúsítási kritériumok megtekinthetők a Családbarát Magyarország Központ hivatalos honlapján.

vehir.hu
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.