Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Ipari mennyezeti ventilátor – mire figyeljünk a kiválasztásakor?

ma 10:09

Ipari környezetben a háztartásokba tervezett szellőztetőrendszerek kevésnek bizonyulnak, így speciális, ipari megoldások között kell keresgélnünk. Az ipari mennyezeti ventilátorok már hosszú évek óta közkedvelt légtechnikai berendezésként funkcionálnak üzemcsarnokokban vagy nagyobb alapterületű és nagy belmagasságú ipari létesítményekben.

A ventilátorok.hu mennyezeti csarnokventilátor kategóriájában olyan készülékeket találhatunk, amelyeket kimondottan ipari létesítmények szellőztetésének biztosítására terveztek, és gyártottak. De mire figyeljünk oda a berendezés kiválasztásakor? Ebben a cikkünkben mutatunk néhány alapvető tulajdonságot, amit érdemes figyelembe vennünk a rendszer kiépítését megelőzően.

Friss levegő biztosítása egész évben

Tévhit, hogy ipari ventilátorokra csak a nyári szezonban van szükség. Valójában az őszi és a téli hónapokban is igen jó szolgálatot tesznek, ugyanis a ventilátor lapátjai átforgatják a légtér levegőjét, ezzel segítve a tökéletes légáramlást. Ennek eredményeképpen a felszálló meleg levegőt visszaforgatják, egyenletesebbé téve a helyiségben a hőeloszlást.

Mivel a fűtés során felmelegített levegő nem marad a mennyezethez közel, a lapátoknak köszönhetően egyenletesen eloszlik, a padló közelében is sokkal kellemesebb lesz a hőérzet. Így a szellőztetést szolgáló berendezések csökkentik a fűtési költségeket, és növelik a helyiségben tartózkodók komfortérzetét. 

Az energiahatékonyság kérdése

Ne feledjük, hogy figyelembe kell venni a választott készülék energiahatékonyságát is. Az ipari ventilátorok úgynevezett EC (elektronikusan szabályozott) motorral vannak ellátva, amelyek szénkefe nélküli motorok. Ezek fordulatszáma szabályozható, az egyedi igényeknek megfelelően állítható, így energiatakarékosabb működésre képesek, mint a hagyományos, szénkefés motorral ellátott berendezések.

Az ipari ventilátorok szabályozóegységgel is fel vannak szerelve, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyedileg állíthatjuk a forgás sebességét és az irányát is. A téli hónapokban a forgásirány megfordításával sokkal hatékonyabban visszakeringethetjük a meleg levegőt, így maximalizálhatjuk a fűtés hatékonyságát.

Aerauliqa ipari ventilátorok – miért népszerű választás?

Az Aerauliqa készülékek igen strapabíró, magas minőségben legyártott berendezések, amelyek eloxált védőbevonattal és acéllemez szerkezettel készülnek. 0 °C és +50 °C közötti hőmérsékleten való üzemelésre alkalmasak, és beépített EMC szűrők akadályozzák meg azt, hogy interferenciába lépjenek más elektromos készülékekkel. Porvédelemmel is el vannak látva, így porral járó gyártósorok felett is gond nélkül működtethetőek hosszú távon. 

Az EC motornak hála nagyon halk működésűek, így nem kell tartani a zajszennyezéstől, ami egy üzemcsarnokban rendkívül fontos szempont. Ezek a berendezések napi 24 órás üzemelésre is képesek túlmelegedés nélkül. Folyamatos munkavégzéssel járó csarnokokban erre is figyelnünk érdemes.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.