Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Húsz fokban fázhat még a kicsi, vagy esetleg már melege lesz?

ma 10:11

Rendkívül fontos a megfelelő öltözet kiválasztása a gyermeked számára egy 20 fokos szobában, hogy minél kényelmesebb és biztonságosabb legyen számára az alvás. Ez az a hőmérséklet, amikor valakinek már melege van, mások pedig még fáznak.

A következő cikkben bemutatjuk, milyen anyagú ruhába és milyen vastagságú hálózsákba érdemes bújtatni ilyenkor a kicsit. De ki is elemezzük ezek előnyeit és a gyakorlati hasznukat. Abban, hogy a baba altatás még gördülékenyebb legyen a LiaaBébé webáruházának kínálata sokat segíthet.

Szakértők mondják

Létezik egy öltöztetési ajánlás az Európai Unióban, mégpedig az EN 16781 (Safety requirements and test methods for children's sleep bags for use in a cot) európai szabvány alapján. Ez többek között azt mondja, hogy 20 Celsius fokos szobahőmérsékleten egy body és egy 2.5 TOG ujjatlan hálózsák ideális öltözet kisgyermekek részére. 

Ha pedig már nagyobb gyerekről van szó, aki önállóan tud betakarózni szükség esetén, akkor egy kétrészes pizsama, esetleg atlétatrikó lesz az ideális éjszakai öltözet számára.

Persze érdemes a saját tapasztalatainkat is beépítve leszűrni a végső konklúziót. Főként azért is, mert minden gyermek hőérzete más és más.

Miért pont ezeket érdemes a babára adni?

A TOG szám a ruhák hőszigetelő képességét adja meg. Értelemszerűen minél nagyobb az értéke, annál jobban fogja az öltözet megtartani a baba testhőjét. Így a 2.5 TOG érték tökéletes lehet a nem túl meleg, nem túl hideg 20 °C-on.

Szerencsére bodyból léteznek ujjatlan, rövid és hosszú ujjú fazonok is, így némi kísérletezés után mindig eltalálható a baba aktuális hőérzetének megfelelő ruhadarab.

Pizsama viselésekor pedig a fázósabb gyerekekre érdemes egy atlétát is adni felülre, így biztosan nem fog arra ébredni, hogy fázik. 

Ideális a 20 °C-os szobahőmérséklet?

A megfelelő szobahőmérséklet az alvás minősége mellett az egészségünkre is jótékony hatással van. Ezért mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy milyen hőmérsékleten és milyen ruházatban töltjük az éjszakát. 

A magas hőfok megemeli a szervezet kortizol stresszhormon szintjét, ami ugye nem túl előnyös, mert alvászavarokat okoz, felszínes és kevésbé lesz miatta pihentető az alvás. Kutatások alapján 16-20 °C közé teszik az ideális esti szobahőmérsékletet, ehhez érdemes igazítani tehát az öltözéket is.

És miért éppen a bambuszruhák?

A bambuszból készült ruhák kényelmes, kellemes tapintású, rugalmas anyaga jó légáteresztő. Ezáltal remek nedvszívó képességgel rendelkeznek a ruhadarabok. Így ideális az egésznapos egészséges és komfortos viselethez, mely elősegíti a megfelelően pihentető alvást.

Megállapíthatjuk tehát, hogy a body és baba hálózsák kombó ideális öltözet egy 20 fok körüli szobában. Látogass el Te is a LiaaBébé oldalára, és válogasd össze a legmenőbb, kényelmes, bambuszból készült szetteket a tökéletes alváshoz!


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.