Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kakaópor és kódfejtés: érkezik a Kutatók éjszakája!

2024. szeptember 24. 13:49
Változatos programokkal készül a Kutatók éjszakájára a Pannon Egyetem pénteken.

Nehéz lenne a Pannon Egyetem teljes kínálatát felsorolni, az app.kutatokejaszakaja.hu weboldal hetven találatot dob fel az intézmény nevére rákeresve (a teljes lista ide kattintva elérhető), így ezúttal csak néhány személyes kedvencet emelnénk ki a sokszínű felhozatalból, elsősorban olyanokat, amelyek a laikus közönség számára is izgalmasak lehetnek. 

A Mérnöki Kar szervezésében az Univerzum születésének körülményeivel ismerkedhetünk meg. Az előadásból kiderül, hogy mi jött létre a kezdetekben és honnan van az, ami ott még nem jelent meg. A B 208-as teremben 18 órakor, 18:45-kor és 19:30-kor hallgathatjuk meg az előadást.

Az I épület 8. emeletén kakaóport granulálnak, az eredményt pedig meg is kóstolhatják az érdeklődők az öt turnusban megrendezett laborlátogatás alkalmával. 

A Humántudományi Kar szervezésében visszapillanthatunk az idén 75 éves egyetem kezdeteihez: Veszprémi Vegyipari Egyetem első tanévéről számos amerikai forrás vált az utóbbi években hozzáférhetővé: a CIA mellett a Szabad Európa Rádió jelentései érdekes részleteket árulnak el erről az időszakról. Mindezt 20 órától a felső kampuszon, a Wartha Vince utcai N épület 101-es szobájában ismerhetjük meg. 

A Műszaki Informatikai Kar szervezésében a kriptográfia alapjaival ismerkedhetünk meg. Honnan származik ez a tudományág, milyen rejtjeles kommunikációs formákat ismerünk, hogyan köthetők ezek a számítógépekhez és a modern technikai vívmányokhoz? Kiderül két alaklommal, 19 és 20 órakor a az I épület 415-ös termében. 

vehir.hu
további cikkek
75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Búcsúzik a képviselő-testület közélet Búcsúzik a képviselő-testület Utoljára ülésezett a 2019-ben megválasztott képviselő-testület csütörtökön a Városháza Kossuth termében. tegnap 16:55 A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A munkakeresők vágynak a visszajelzésre jelentkezés után, ez azonban gyakran elmarad A legtöbb munkavállalót zavarja, ha nem kap visszajelzést az állásjelentkezésére, ami gyakran bizonytalanságot szül. Ennek okát akadnak, akik magukban, a leadott pályázat gyenge minőségében látják vagy abban, hogy ők maguk nem voltak szimpatikusak a vállalatnak - derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felméréséből. A jó jelöltélmény és a vállalat pozitív munkaadói hírnevének fenntartása miatt viszont fontos odafigyelniük a cégeknek a visszajelzésekre. 2024. szeptember 25. 15:18 Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Elindul a munka, hogy 2026-ban Veszprém lehessen Európa sportrégiója Közismert cél, hogy Veszprém önkormányzata megpályázza a 2026-os európai sportrégió címet. A folyamat első lépését csütörtökön tette meg a közgyűlés, amikor elindította a pályázat összeállítását célzó munkafolyamatot. tegnap 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.