Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezért fontos a kismama harisnya viselete a várandósság alatt

2024. szeptember 25. 10:16

A várandósság egy csodálatos dolog, ami rendkívül sok örömet okoz a leendő család mindennapjaiban. Ettől függetlenül azt sem szabad elfelejteni, hogy sok kihívással jár együtt. Nem csak azért, mert fel kell készülnünk a kis csöppség érkezésére.

Számos olyan ruhadarabra van szüksége egy babát váró nőnek, amivel könnyebbé teheti a pocakos időszakot. Egy kényelmes kismama harisnya pedig ebből a szempontból elengedhetetlen darab minden várandós anyuka ruhatárából.

A praktikumnak mindenképpen találkoznia kell a kényelemmel, mert így válik elviselhetővé az a megterhelő szakasz, ami a has méretéből adódik. Nagyon sok nő szeret várandósan is szoknyát hordani, de az átlagos harisnyanadrágok nem olyan funkcionálisak a nagy pocak tekintetében.

Mitől más, mint a hagyományos harisnya?

Elsősorban teljesen más “szabása” van egy ilyen harisnyának a hagyományoshoz képest. A különleges kialakításának köszönhetően a derékrész úgy lett kialakítva, hogy kényelmesen igazodjon a növekvő pocakhoz. Úgy követi a test formáját, hogy megfelelő tartást is biztosít neki.

A megerősített lábszár- és lábfejrész pedig segíti a keringést, ami így képes csökkenteni a duzzanatot és a fáradtságot is. A növekvő terhelés miatt ennek különösen nagy jelentősége van azért, hogy kellően kényelmes lehessen a viselete.

A hagyományos darabokkal ellentétben sokkal puhább az anyaguk a kismama harisnyáknak, és a légáteresztésük is hatékonyabb. Ennek pedig a bőrirritáció és a kellemetlen érzés miatt van jelentősége, ezért ezek a modellek hipoallergének.

Miért előnyös a mindennapi viselete?

A pocakos lét teljes mértékben elképzelhetetlen lenne olyan ruhák nélkül, amik ezt komfortosabbá tennék. Ennek fényében nem csak a megfelelő nadrág és szoknya beszerzése szükséges, hanem a tökéletes alsóneműé is.

Ebbe beletartozik a harisnya, ami egyrészt a tökéletes komfortérzetért felel, másrészt elegáns megjelenést biztosíthat. Nem egyszerű feladat kismamaként egy formális eseményen részt venni, mert nem sok ruha van, ami megfelelő tartást biztosít a pocaknak.

Ettől függetlenül a hétköznapi viseletben is hatalmas szerepet kap a kismama harisnya, mert ahogy már említettük, szuper támogatást jelent a lábak vérkeringésének. Ez különösen fontos szempont a második és a harmadik trimeszterben.

Mire érdemes odafigyelni a vásárlás során?

A legfontosabb kérdés a vásárlásnál a megfelelő méret kiválasztása, ami kényelmi szempontból is lényeges és a kompressziós hatás miatt is. Mindenképpen rugalmasnak kell lennie a harisnyának, ne legyen túl szoros, de megfelelő tartást adjon a pocaknak.

Az anyaga szintén nagyon lényeges, mert a megfelelő légáteresztő képesség segíthet fenntartani a komfortérzetet. Az érzékenyebbé váló bőrt nem irritálja az ilyen harisnya.

A kismamák számára pedig kifejezetten jó hír még az is, hogy a kényelem és a praktikum mellett a megjelenés is stílusos lehet. Így egyszerre érezheti magát jól a várandós anyuka, csinosan öltözhet és a testét is megfelelően tudja támogatni.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.