Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben

2024. szeptember 25. 16:43
Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján.

A kulturális programok már 27-én elkezdődnek, amikor este hét órától a tizenötéves éves Szent Mihály Főszékesegyház Kórusa ad jubileumi hangversenyt a székesegyházban.

Ezután szombaton és vasárnap egymást követik az egyházi és városi események.

Az Óváros téren mindkét nap egésznapos kirakodóvásár várja az érdeklődőket, a Bíró-Giczey házban pedig szombaton Porga Gyula polgármester, vasárnap pedig dr. Udvardy György érsek tart szubjektív tárlatvezetést a népszerű Work in Progress sorozat keretében. Erre regisztrálni a wip2023.hu oldalon lehet.

Az érsekség bórkostólóval is várja a vendégeketa Veszprémi Érseki Pincészet boraival, erre az eseményre regisztrálni ide kattintva lehet helyszíne pedig ugyancsak a Bíró-Giczey ház, aminek a kertjében este barokk zenés esttel csendesedik el a forgatag.

A Vár utcájábvan egész nap kreatív családi és gyermekprogramok lesznek, miközben a Dubniczay-palotában "Van képed hozzá? címmel a Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár fotógyűjtést szervez.

A szombati napon a székesegyházban dlelőtt Dankos Attila orgonaművész koncertje lesz hallható, délután három órától szentségimádás, négytől pedig a "Veled! – Római nemzetközi ministránstalálkozó" élménybeszámolói várják az érdeklődőket, majd este hat órától dr. Udvardy György celebrál szentmisét, ahol átadják a Szent Gellért-díjakat is, este nyolc órától pedig gitáros dicsőítés lesz.

Vasárnap folytatódnak az egész napos programok, amelyek között az egyik legnagyobb szabású esemény a 10:30 órakor kezdődő Szent Mihály-napi ünnepi szentmise lesz, melynek főcelebránsa Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz a Szentháromság téren a Várban.

Az Óváros téri színpadon kulturális, szórakoztató műsorok váltják egymást, kicsit arrébb a Bakonyi házban "A vadon legeltetése" című könyv bemutatójával várják az érdeklődőket.

Szintén vasárnap a Dubniczay-palotában 14:30 órakor „Hogyan élne ma Bódi Mária Magdolna?” címmel tart előadást Tornya Erika RSCJ, majd 16:30 órától a Szent Mihály üvegablak történetét meséli el Wölfinger Barnabás iparművész.

A további programokról és időpontokról az alábbi plakáton lehet részletesebben tájékozódni:

vehir.hu
további cikkek
Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok színház A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok Vasárnap mutatják be az új színházi évad első nagyszínpadi darabját a Veszprémi Petőfi Színházban, ráadásul a Brémai muzsikusokkal rögtön a gyerekeknek kedveznek. 2024. szeptember 25. 11:55 Kutyás piknik és vásár a Balatoni Élményparkban Kutyás piknik és vásár a Balatoni Élményparkban A szervezők célja, hogy a látogatók kötetlenül, szabadon érezzék jól magukat kedvenceikkel, miközben játékos formában a felelős állattartás fontosságára is felhívják a figyelmet. 2024. szeptember 24. 13:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.