Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen a jó fotelgörgő?

ma 9:14

A fotelgörgők azok a kiegészítők, amikre a mindennapok során kevés figyelmet fordítunk. Ritkán említjük nevén, viszont annál gyakrabban kerül elő, ha valami probléma merül fel. Gondolj csak arra, amikor megpróbálod a kedvenc karosszékedet odébb tolni a nappaliban, de a görgők elakadnak a szőnyeg bojtjaiban. Ugye ez nem kis bosszúság? Ilyenkor talán nem is sejted, de valójában a fotelgörgők kivitelezése okozza ezt az idegörlő helyzetet.

A bútorszerelvények és bútorvasalatok azok a kis apróságok, amikről tudomást sem veszünk, ha minden rendben működik, viszont ha probléma adódik, bizony mindenféle névvel illetjük őket. Nézzük most meg, hogy milyen egy tökéletesen működő darab!

A fotel akkor jó, ha mobilis

A fotel mozgatása szinte már természetes folyamat, hiszen szeretnénk, ha a legjobb pihenőpozícióban lenne, amikor szükséges. De lehet akár kisebb átrendezésről is szó, a görgőknek minden egyes mozdulattal bírniuk kell a terhelést. Ha ezek a kicsi kiegészítők kiváló minőségű anyagokból készülnek, tartósak, akkor semmiféle probléma nem jelentkezhet a használatból adódóan.

Ha például a BÚTORKELLÉK.EU kínálatálatából választunk szerelvényeket, biztosak lehetünk abban, hogy nem fogunk kibillenni a lelki egyensúlyunkból a nem megfelelő működés miatt. Akár szőnyegen, akár kemény padlón gördülékenyen és akadálymentesen tudjuk mozgatni a fotelt anélkül, hogy bármi fennakadást tapasztalnánk.

Milyen problémák adódhatnak?

Ha teljesen sík felületről van szó, akkor egyszerűbb a helyzet, de ez ritkán van így. Egy-egy szőnyeg már komoly akadály lehet, hiszen széle biztosan van, ha nincs szerencsénk, akkor még vastag bolyhok is keretezhetik. Ilyen esetekben egy jól megtervezett görgő könnyedén átgurul a nehézségek felett anélkül, hogy bármilyen sérülést vagy deformitást okozna, akár a szőnyegben, akár önmagában. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy megóvhatod magad az esetleges hátfájástól is, hiszen a könnyű mozgatás révén elkerülhető a nehézkes emelgetés.

Az ideális fotelgörgő tehát olyan tartozék, amely lehetővé teszi, hogy a foteledet könnyedén és akadálymentesen mozgasd anélkül, hogy a szőnyeg vagy bármi más gátat szabna a mozdulatoknak. A megfelelő minőségű darabok stabilitást és megbízhatóságot adnak, így hosszú évekig élvezheted a kényelmet, amit általában ettől az ülőalkalmatosságtól elvárhatunk.

Mi a megoldás?

Ha tehát elégedett vagy a foteleddel, de úgy érzed, hogy a mozgatása problémás, érdemes elgondolkodni azon, hogy minőségi görgőkkel szereld fel. Így biztosíthatod, hogy a bútordarab sokáig stabilan és megbízhatóan szolgáljon téged, miközben a mindennapi használat során is megkíméled magad a felesleges bosszúságoktól és nehézségektől. 

A jól megválasztott görgők hosszú évekig hű társai lesznek fotelednek, megkönnyítve és élvezetesebbé téve a mindennapokat.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.