Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Inspirációk a tökéletes esküvői dekoráció kialakításához

ma 9:08

Amikor egy pár számára elérkezik annak a csodálatos napnak az ideje, amikor kimondják a boldogító igent, minden részletnek tökéletesnek kell lennie. Az esküvői dekoráció – különösen a virágdíszítés – különleges részét képezi ennek a varázslatos eseménynek. 

Egy elegáns kompozíció nem csupán szemet gyönyörködtető, hanem kifejezi a pár egyediségét. Nem mindegy tehát, hogy a menyegző napján milyen díszítés adja meg a hangulatot. Bízzuk profi virágkötőkre a munkát, akkor biztosan nem ér minket csalódás. 

A Plantart esküvői dekoráció tökéletes választás lesz a nagy nap díszruhába öltöztetésére, hiszen profi virágkötő lesz a segítségünkre, már a tervezés folyamatában is. Addig is nézzünk meg néhány ötletet, ami a segítségünkre lehet az elképzelésünk megvalósításában. 

Az esküvői csokor: A virágdekoráció szíve

Ez a csokor a menyasszony egyik legfontosabb kiegészítője. Egységes képet kell alkotni a menyasszony ruhájával, sminkjével és az egész megjelenésével.

A természetes anyagokból készült, letisztult forma itt is előtérbe kerül. Válasszon olyan virágokat, melyek színben és textúrában is tükrözik az esküvő hangulatát. A rózsa, liliom vagy levendula kiváló választás lehet, hiszen ezek a virágok nemcsak gyönyörűek, hanem illatukkal is emelik az ünnepi hangulatot.

Az oltár és az asztal dekorálása: törekedjünk a természetességre!

Az oltár előtt, ahol a fogadalom történik, a díszítésnek különösen nagy figyelmet kell szentelni. Ez a virágdekoráció legyen egyszerű, mégis látványos. A magas, festői virágkompozíciók vagy az egyszerűbb, alacsonyabb összeállítások, vagy akár ezek ötvözése is jól mutathat, attól függően, hogy milyen a helyszín stílusa, vagy mit részesít a pár előnyben.

Az asztaldekorációknál törekedjünk a letisztult egyszerűségre. A túlzásba vitt díszítés elvonhatja a figyelmet a lényegről, nehezítheti a tálalást és az étkezést. Használjon természetes anyagokat, mint például faszeleteket alátétként vagy természetes köveket, melyek kiegészítik a növények szépségét.

A természetes, földszínek, mint a zöld, barna vagy a pasztellszínek, szinte minden környezethez illenek. Közkedvelt a rózsaszín, mely a tisztaságot és szűziességet tükrözi.

A formák tekintetében is törekedjünk a változatosságra, de kerüljük a túlzásokat. A különböző magasságú és alakú virágok egyvelege egy mozgalmas, mégis egyensúlyban lévő egységet alkot. Az eltérő anyagok, mint pl. a sima levelek és durva szárak, vagy a bársonyos szirmok és érdes termések, szintén kiegyensúlyozzák egymást. 

Ötletes és egyedi megoldások

Ne feledjük, hogy az esküvői virágdekoráció kiváló lehetőség az önkifejezésre! Merjünk kísérletezni az egyedi ötletekkel. Ha például az Ön kedvencei a vadvirágok, – ami ugyan nem szokványos egy esküvőn – de miért ne? A Plantart szakemberei a legvadabb elképzeléseit is megvalósítják! 

Egy jól megkomponált esküvői virágdekoráció tehát összhangban áll a természettel, a letisztult formákkal és színekkel, és emellett egyedi igényre szabott.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.