Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Változatos programkínálattal készül októberre a Művészetek Háza

2024. október 3. 21:22
A programokat csütörtökön jelentették be a Fotonban.

Október 5-én nyílik meg Lossonczy Tamás és Lossonczy Ibolya kiállítása a Vass László Gyűjteményben, Lossonczy Tamás születésének 120. évfordulója alkalmából. A műgyűjtő jó kapcsolatot ápolt az alkotóval, így gyűjteményében több műve is megtalálható, ezekből válogatták össze a mostani tárlatot, amit felesége munkáival egészítettek ki. 

Október 11-én Ég – Fény – Kép címmel a Metropolitan Egyetem fotográfia szakos hallgatóinak és oktatóinak képeiből nyílik kiállítás a Dubniczay-palotában. A nagynevű művészek mellett így a pályakezdő tehetséges fiatalok is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

A Design héthez kapcsolódva nyílik meg október 12-én Elisa Treml textilművész Határ a csillagos ég című kiállítása, amihez az alkotó két installációt kifejezetten erre az alkalomra készített. 

Grászli Bernadett, Herth Viktória, Dohnál Szonja és Kilián LászlóGrászli Bernadett, Herth Viktória, Dohnál Szonja és Kilián László

Október 5-én indul és két hónapon át tart a Csend-napok programsorozata, amiben úgynevezett csendtapasztalásokkal, valamint elméleti jellegű programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal várják szombatonként azokat, akik a mindennapi pörgésből kilépve szeretnének egy pillanatra megállni, és meghallani önmagukat. 

Irodalmi programokkal is készülnek a Művészetek Házában: október 14-én a Botev iskolában mutatják be Botár Attila posztumusz verseskötetét Csontos Katalin illusztrációival Holdban dobszó címmel, míg október 15-én borkóstolóval egybekötött Hamvas Béla-estet tartanak.

Veszprémbe érkezik a Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása is, amelyben hun, avar és korai magyar koponyákat és arcrekonstrukciókat mutatnak be. 

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
Kiosztották a Virágos Veszprém díjakat Jung Edina Kiosztották a Virágos Veszprém díjakat A Virágzó Veszprém Egyesület péntek délután tartotta eredményhirdetését, a díjak több kategóriában kerültek kiosztásra. A rendezvényre az első hatvan helyezettet hívták meg, így ők is elismerésben részesültek. ma 12:51 Megjelent a Veszprémi Szemle 74. száma kultúra Megjelent a Veszprémi Szemle 74. száma A helytörténeti folyóirat legújabb kiadását pénteken mutatták be az Eötvös Károly Könyvtárban. ma 10:08 'Miért nő a fű, hogyha majd leszárad, miért szárad le, hogyha újra nő' Tasnádi Csaba 'Miért nő a fű, hogyha majd leszárad, miért szárad le, hogyha újra nő' Ez a Babits Mihály idézet is szerepel a Veszprémi Petőfi Színház ősbemutatójának, az IMAgináció plakátján, aki ismeri Babits Esti kérdés című versét, sejtheti, hogy a párhuzam nem könnyű történetre utal. A kérdés, mint hogy „mi értelme?”, a transzgenerációs problémák, szerettünk elvesztése mindünket érint. Topolcsányi Laura író Tasnádi Csaba rendező kérésére írta meg a monodrámát, melyet Nagyváradi Erzsébet, Jászai Mari-díjas színésznő játszik. A darab premierje október ötödikén lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. ma 8:12 Állatkerti és állattartási kisokost készített a Pannon Várszínház kultúra Állatkerti és állattartási kisokost készített a Pannon Várszínház A rövid videót a hasznos tudnivalókkal éppen az állatok világnapján tette közzé a veszprémi teátrum. tegnap 16:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.