Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Orbán Viktor: két-három éven belül el akarjuk érni az ezereurós minimálbért

ma 8:56 // Forrás: MTI
A kormányülésen szó volt arról, hogy két-három éven belül hogyan lehet elérni az ezereurós minimálbért, és a mintegy hatszázezer forintos átlagbér egymillió forintra emelését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő kifejtette: ez lehetséges, ha meg tudnak állapodni a munkaadókkal és a munkavállalókkal. Ezek a tárgyalások zajlanak, és a gazdasági miniszternek azt szabták feladatául, hogy az idei év végéig a megállapodást hozza tető alá. Legyen egy hosszú távú, több évre szóló bérmegállapodás, aminek a végén egy dátum és egy egymillió forintos havi átlagjövedelem van.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy óriási vitákat szül a gazdasági semlegesség, és most, amikor azt látják, hogy "rugdossák a hátsónkat, rángatják a kabátunk szárnyát vagy belemarnak a nadrágszárunkba", akkor annak mind ez az oka. Ha a szavak mögé néznek, minden támadás mögött az van, hogy megpróbálják Magyarországot letéríteni a gazdasági semlegesség útjáról, és visszaverni, visszakényszeríteni abba a blokkba, ahol ők is vannak, ahol nincs növekedés, nincs fejlődés és nincs jövő - mondta a miniszterelnök.

Leszögezte: nem akarunk visszamenni abba a blokkba, hanem ott akarunk lenni, ahol vagyunk, mert ha jól csináljuk, akkor az idei 1,5-1,8 százalékos növekedést a gazdasági semlegesség politikájával a következő évben 3-6 százalék közé tudjuk emelni.

vehir.hu
további cikkek
Három alpolgármesterrel és még több feladattal indul az új önkormányzati ciklus közélet Három alpolgármesterrel és még több feladattal indul az új önkormányzati ciklus Átalakuló feladatkörök, új pozíciók, új képviselő-testület… a júniusi önkormányzati választások óta eltelt átmeneti időszakban Veszprémben folyamatosan formálódott a polgármesteri hivatalban az a struktúra, amivel a következő öt évnek megy neki a városvezetés. Az eddigi kettő helyett három alpolgármestere lesz Veszprémnek, mindegyikük újonnan ül bele ebbe a székbe, és tanácsnokok is segítik a munkát. Porga Gyula polgármesterrel beszélgettünk az új feladatokról, pozíciókról és persze az azokért felelős emberek személyéről is. ma 9:59 A magyar nők töredéke jár rendszeresen emlőszűrésre egészség A magyar nők töredéke jár rendszeresen emlőszűrésre A 35 évesnél idősebb magyar nők 44 százaléka még sosem járt emlőszűrésen, a fiatalabb nők körében ez az arány 80 százalék - derült ki az Affidea Magyarország megbízásából készített országos, reprezentatív kutatásból, amelyet a magánegészségügyi szolgáltató kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön közölt. tegnap 15:32 Állatvédelmi központ a Bakony szívében Állatvédelmi központ a Bakony szívében Szépalma, a Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet egyik legcsodálatosabb rejtett gyöngyszeme nem csupán természeti szépségeivel és történelmi hagyományaival, hanem állatvédelmi elkötelezettségével is magára vonja a figyelmet.  tegnap 12:04 Irán Izraelt, Izrael Libanont támadta külföld Irán Izraelt, Izrael Libanont támadta Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT)szerdán az Izrael területe ellen intézett átfogó iráni rakétatámadás nyomán. 2024. október 2. 13:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.