Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négy helyszínen várják a látogatókat az erőművek éjszakáján vármegyénkben

ma 9:41
Október 25-én az előzetesen regisztrálók számára egy napra megnyílnak az erőművek Veszprém vármegyében négy helyszínen három városban: Ajkán, Litéren és Veszprémben is várják majd az érdeklődőket. 

Az Erőművek Éjszakája Veszprém vármegyei helyszínein a villamos- és hőenergia, a melegvíz- és a hőellátás rejtelmeibe is betekinthetnek az előzetesen regisztrált érdeklődők október 25-én. A MEKH idén ötödik alkalommal szervezi meg az Erőművek Éjszakáját. Különleges helyszínek és egyedülálló programok várják a látogatókat hazánk legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari eseményén. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni október 7-től lehet a www.eromuvekejszakaja.hu/eromuvek/ oldalon.

Az Erőművek Éjszakáján a látogatók szakértő idegenvezetők segítségével ismerhetik meg az erőművekben, a fűtőművekben, a víziközmű-szolgáltatóknál és a hulladékfeldolgozó üzemekben zajló munka érdekességeit és a berendezések működését. A hatalmas népszerűségnek örvendő rendezvény minden évben több ezer látogatót vonz. A szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak, ezért a népszerű helyszínekre érdemes minél hamarabb regisztrálni.

Azok, akik az otthon melege előállítási folyamatára kíváncsiak, az ajkai Veolia-Bakonyi erőműbe vagy a veszprémi helyszínre érdemes beregisztrálniuk. Az Ajkai Veolia-Bakonyi erőműben nagyrészt megújuló energiaforrásokból, biomassza tüzelésével állítanak elő villamos és hőenergiát. A veszprémi Haszkovó utcai Fűtőműben, amely az 1970-es évek óta biztosítja számos veszprémi lakás fűtését, a távhőtermelés folyamatain kívül az úgynevezett SNG rendszerrel is megismerkedhetnek a látogatók, amely az országban ritkaságszámba menő módon propán és levegő keverékéből állít elő földgázzal egyenértékű tüzelőanyagot. 

A Litéri Gázturbinás Erőműbe látogatók betekintést nyerhetnek egy tartalék gázturbinás erőmű életébe, megismerkedhetnek a mindennapi feladatokkal, megnézhetik az erőmű fő- és segédtechnológiai területét.

Ajkán a Bakonyi Gázturbinás Erőműbe ellátogató érdeklődők repülőgép hajtóműből származtatott, magas hatásfokú gázturbina működésével ismerkedhetnek meg, de betekinthetnek az erőműben dolgozók mindennapi feladataiba, megtekinthetik a vezénylőtermet és a turbinacsarnokot, valamint körbejárhatják az erőmű területét is. A tárgyalóteremben előadást nézhetnek meg a Társaságról, a GT főbb technikai paramétereiről.  

vehir.hu
további cikkek
A legjobb óvodai és iskolai zöldprogramokat díjazta az E.ON közélet A legjobb óvodai és iskolai zöldprogramokat díjazta az E.ON Tizenöt oktatási intézmény nyert legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást fenntarthatósági programja megvalósításához az E.ON Hungária Csoport Föld bajnokai pályázatán. A nyertesek között összesen 25 millió forintot osztottak szét. ma 13:10 Mesterséges neurális hálózatok kutatói kapták a fizikai Nobel-díjat tudomány Mesterséges neurális hálózatok kutatói kapták a fizikai Nobel-díjat John J. Hopfield és Geoffrey E. Hinton a mesterséges neurális hálókkal történő gépi tanulást elősegítő alaputatásukért kapták meg a rangos tudományos elismerést – jelentették be kedden.  ma 12:09 Sokat tanulhatunk a patkányok társas életének tanulmányozásából tudomány Sokat tanulhatunk a patkányok társas életének tanulmányozásából Az ELTE nagyszabású kutatása szerint sokkal bonyolultabb a patkányok társas viselkedése, mint azt eddig feltételeztük. A rangos Scientific Reports folyóiratban megjelent eredményeknek komoly hatása lehet egyes gyógyszerek, például a pszichotikumok fejlesztésére is. ma 11:48 Garantált forráshoz jutnak a járások közélet Garantált forráshoz jutnak a járások Jövő januártól minden magyarországi járás garantált éves fejlesztési forráshoz jut a Versenyképes járások program keretéből – jelentette be a közigazgatási és területfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten. tegnap 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.