Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Azt hitték a füredi rendőrök, hogy csendháborításért mennek ki, végül hatalmas drogfogás lett

ma 15:51
Szeptember 28-án Dörgicséről érkezett egy bejelentés a balatonfüredi rendőrkapitányságra csendháborítás miatt. Amikor a járőrök kivonultak a helyszínre kiderült, hogy nem csak a hangzavarral, hanem az elmúlt időszak egyik legnagyobb drogfogásával állnak szemben. A szürreális esetről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a nyomozók.

Vélhetően több tucat embert vártak abba a drogbuliba, amit a balatonfüredi rendőrök még időben felszámoltak, pedig valójában a járőrök nem is a kábítószer miatt érkeztek a helyszínre, hanem azért, mert a közeli Dörgicséről egy bejelentés érkezett a kapitányságra, miszerint a település határában az erdős terület felől hangos zene szól.

Már önmagában ez a tény is szürreális hatású, hiszen a party szervezői körülbelül egy kilométerről vezették be kábelekkel az áramot az erdőbe, hogy megszólaljanak a színházi méretű és minőségű hangfalak. A rendőrök viszont csak a helyszínen szembesültek azzal, hogy ez az ügy sokkal komolyabb egy egyszerű csendháborításnál.

A részletekről a veszprémi rendőrkapitányságon beszéltek a nyomozásban résztvevő rendőrök, Suszter Tamás, rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, Vancsura Miklós, rendőr ezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője és Molnár József, rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető.

Vancsura Miklós, Suszter Tamás, Molnár JózsefVancsura Miklós, Suszter Tamás, Molnár József

A helyszínen a járőrök érkezésekor négy 33 és 44 év közötti férfit találtak, akik bódult állapotban voltak, mellettük egy asztalon különféle kábítószergyanús anyagok voltak. A zöld növényi törmeléken kívül gombákat, alufóliába csomagolt port, vízipipákat és egy digitális mérleget is találtak, a férfiak ruházatából pedig további droggyanús anyagok is előkerültek.

A helyszínen közel 4 kilogramm marihuánát, 200 grammnál is több úgynevezett kristály kábítószert, több, mint 30 darab LSD-bélyeget, valamint 10-nél is több ecstasy tablettát foglaltak le.

A helyszínre hamar megérkeztek a balatonfüredi nyomozók is, akik a tisztás közelében átvizsgálták a 39 éves nagyvázsonyi férfi állattartásra kialakított épületét és pincéit. Ott több cannabis tövet és a száradó marihuánát találtak, míg a 37 éves bakonybéli férfi ingatlanjánál 35 tő cannabist, valamint varázsgomba termesztésére kialakított berendezéseket és szárított marihuánát fedeztek fel.

A nyomozók a négy gyanúsítottat – őrizetbe vételük mellett – kábítószer birtoklása bűntett miatt hallgatták ki, továbbá kezdeményezték a két környékbeli lakos, a 39 és a 37 éves férfi letartóztatását.

A sajtótájékoztatón a nyomozást vezető Molnár József elmondta, a drogbuliba a jelek szerint akár 20-25 embert is várhattak, jelenleg vizsgálják az elfogott férfiak kapcsolati hálóját, de az már biztos, hogy a nyár folyamán hasonló buli már zajlott a helyszínen. Jelenleg még zajlik a nyomozás, de megalapozott a gyanú, hogy a kábítószer birtoklás mellett a terjesztés bűntette is megállja a helyét, ebben az esetben a büntetési tétel megközelíti a tíz évet is.

Kiemelték, hogy ez a drogfogás Veszprém vármegyei viszonylatban kimagaslónak számít.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.