Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megalakult az új vármegyei közgyűlés

ma 10:19 // Forrás: Veszprém Vármegyei Önkormányzat
Megtartotta alakuló ülését a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése. A testület újabb öt évre Polgárdy Imrét választotta meg elnöknek. A következő önkormányzati ciklusban Tábori Ferenc és Lasztovicza Máté személyében egy fő állású és egy társadalmi megbízatású alelnök segíti Polgárdy Imre munkáját.

Az alakuló ülésen dr. Horváth Klaudia, a Területi Választási Bizottság elnöke ismertette a június 9-i választás eredményét. Emlékeztetett: a leadott érvényes szavazatok alapján a listát állító szervezetek közül a Fidesz – KDNP 11, a DK, a MI Hazánk és a Momentum pedig 2-2 tagot küldhetett az összesen 17 tagú vármegyei testületbe.

„Hiszünk abban, hogy az egyének javát is csak úgy lehet szolgálni, ha nem feledkezünk el a közösség javáról.”- fogalmazott az eskütételt követően Polgárdy Imre, aki ezzel harmadik ciklusát kezdheti meg a vármegyei közgyűlés élén.

Polgárdy ImrePolgárdy Imre

Beszélt arról is, hogy az elmúlt ötéves ciklusban a TOP keretében 315 projekt valósult meg vármegyeszerte közel 65 milliárd forint értékben, a TOP Plusz forráskerete pedig várhatóan 80 milliárd forint felett lesz a következő időszakban.

Polgárdy Imre azt is mondta: „Egy közösség erősebb, mint ezer ember külön-külön. Nagyon büszke vagyok arra, hogy vármegyénk közössége sokat erősödött az elmúlt fél évtizedben.” Az újraválasztott elnök köszönetet mondott a választóknak is és hozzátette, a következő öt esztendőben is azért dolgoznak majd, hogy megszolgálják ezt a bizalmat.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Matolay Elek-kitüntetést vehetett át Kavalecz Gábor oktatás Matolay Elek-kitüntetést vehetett át Kavalecz Gábor Az iskolai testnevelés és a diáksport fejlesztése érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért, valamint a nevelő- oktató munkája elismeréséül Matolay-emlékdíjat vehetett át Kavalecz Gábor október 4-én Gyulán, az Országos Testnevelésügyi Konferencián – közölte a Veszprémi Szakképzési Centrum. ma 10:33 Azt hitték a füredi rendőrök, hogy csendháborításért mennek ki, végül hatalmas drogfogás lett kék fény Azt hitték a füredi rendőrök, hogy csendháborításért mennek ki, végül hatalmas drogfogás lett Szeptember 28-án Dörgicséről érkezett egy bejelentés a balatonfüredi rendőrkapitányságra csendháborítás miatt. Amikor a járőrök kivonultak a helyszínre kiderült, hogy nem csak a hangzavarral, hanem az elmúlt időszak egyik legnagyobb drogfogásával állnak szemben. A szürreális esetről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a nyomozók. tegnap 15:51 Kiderült: csőtörés miatt kellett lezárni a tihanyi szabadstrandot Balaton Kiderült: csőtörés miatt kellett lezárni a tihanyi szabadstrandot Heteken át ömlött a szennyvíz a Balatonba – mondta a Balaton Fejlesztési Tanács ülésén dr. Vasas Gábor, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet igazgatója. 2024. október 9. 13:59 Nemcsak testépítői, hanem Nobel-díjat is lehet szerezni fehérjékkel tudomány Nemcsak testépítői, hanem Nobel-díjat is lehet szerezni fehérjékkel Odaítélték a kémiai Nobel-díjat, amit felerészben David Baker kapott fehérje-tervezésért, felerészben pedig Demis Hassabis és John M. Jumper a fehérje-szerkezetek előrejelzéséért. 2024. október 9. 12:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.