Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Matolay Elek-kitüntetést vehetett át Kavalecz Gábor

ma 10:33 // Forrás: VSZC
Az iskolai testnevelés és a diáksport fejlesztése érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért, valamint a nevelő- oktató munkája elismeréséül Matolay-emlékdíjat vehetett át Kavalecz Gábor október 4-én Gyulán, az Országos Testnevelésügyi Konferencián – közölte a Veszprémi Szakképzési Centrum.

Kavalecz Gábor 1979-ben született Vesztprémben. A sport már kezdetektől kísérte életét, egy veszprémi iskola sport tagozatára felvételizett 7 évesen. Általános és középiskolai tanulmányait is a megyeszékhelyen fejezte be. Bár gyermekként orvosi pályára készült, a versenysport is élete részévé vált,  miután 10 évesen egy VEDAC atlétaedző kiválogatta. Onnantól kezdve mai napig a futás, a hosszútávfutás meghatározza mindennapjait. Valószínűleg emiatt is az orvosi pálya helyett a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Karának testnevelő- tanári szakra nyert felvételt. A főiskola után a TF kihelyezett egyetemi képzését, majd ezt követően a gyógytestnevelő tanári képzést is sikeresen teljesítette. 

Testnevelő tanári pályafutását Budapesten kezdte ahol a Szabóky Adolf Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola testnevelő tanára lett. Három év után sikerült Veszprémben állást találnia a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskolában, ott teljesedett ki tanári pályafutása. Közép és emelt szintű érettségi elnök és bizottsági tag immár 12 éve. Megjelenésével, kiállásával, példamutató életvitelével cselekedeteivel, a sportot mind iskolai, mind városi vonalon magasabb szintre emelte.

Fotó: VSZCFotó: VSZC

A város egyesületivel kiváló kapcsolatot ápol, közösen segítik egymást a mindennapokban. A Veszprémi Jégkorong Egyesület alapító tagja, de tagja a Veszprémi Triatlon Egyletnek is. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubnak pártoló tagja, és támogatója.  Különböző minőségben Fővédnökként, védnökként, szervezőként, versenybíróként, állandó részt vevője a városi, megyei sportrendezvényeknek.

Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesületével több, mint 10 éve a Sportágválasztó főszervezője, szakmai napokat, fórumokat szervez, minden helyi testnevelőket érintő kérdésre válaszol, véleményt formál. Részt vesz az MTTOE által szervezett eseményeken, konferenciákon. Több alkalommal adott interjút országos és helyi sajtónak a testnevelés aktuális helyzetéról. Minden évben sikeresen pályáznak iskolái a MTTOE által kiírt nyári-őszi-tavaszi pályázatokon.

2020-től a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója.

vehir.hu
további cikkek
Állatvédelmi díjakat adtak át az állatok világnapja alkalmából állatvédelem Állatvédelmi díjakat adtak át az állatok világnapja alkalmából Október 7-én az állatok világnapja alkalmából másodszor került sor a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által közösen alapított állatvédelmi szakmai díjak átadására– közölte az Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány 2024. október 7. 13:57 Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. 2024. október 1. 21:22 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. 2024. szeptember 29. 13:28 Tető alá került a Ficánka óvoda terasza közélet Tető alá került a Ficánka óvoda terasza Vásárral és új pergolával ünnepelték Szent Mihály napját a kádártai Ficánka Tagóvodában csütörtökön. 2024. szeptember 27. 11:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.