Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A csoportmunkát támogatja az új terem a Gyulaffy iskolában

ma 12:55
Tanulásmódszertani termet avattak a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

Az új tanterem régi álma volt a közösségnek – tudtuk meg Jelinkó Katalin igazgatótól a terem pénteki avatásakor. Szerettek volna egy olyan tantermet ugyanis, ahol könnyedén lehet kooperatív eszközökkel, a csapatmunkát, együttműködést előtérbe helyezve oktatni. Erre a hagyományos tantermekben csak körülményesen adódik lehetőség: a frontális oktatásra és 28 diákra berendezett helyiségekben sok az asztal és szék, nehéz úgy elrendezni a bútorokat, hogy könnyedén lehessen csoportokat alkotva dolgozni. 

Az igazgató két évvel ezelőtt Ovádi Péter parlamenti képviselőnek is felvetette ezt a álmot, és aztán később a képviselő tanácsára kerestek olyan pályázati lehetőséget, amivel valóra is válthatták. A felújított termet digitális eszközökkel szerelték fel, a gyerekek rendelkezésére állnak tabletek, digitális tábla, az asztalok mellett kényelmes babzsákok is segítik megteremteni azt a közeget, hogy a tanulók könnyedén összedughassák a fejüket egy-egy feladat megoldásában. A színes falak sem csak a jó hangulatot szolgálják: mágnesezhetők, így a színkódokat fel lehet használni a tanításban is, különösen a német nyelvoktatásban veszik ennek nagy hasznát. 

A terem felavatásán Ovádi Péter parlamenti képviselő és Varga Tamás alpolgármester is részt vettek. Ovádi hangsúlyozta: a Gyulaffy iskola sikerességét az erős közösségének köszönheti, annak, hogy diákok, szülők és pedagógusok képesek együttműködni, és hogy az iskola dolgozói közösen tudnak álmokat megfogalmazni majd azokat megvalósítani.

 

Az ünnepélyes teremavatón az iskola énekkara és a 3B osztály működött közre rövid műsorral.

Schöngrundtner Tamás
Vámosi Patrik
további cikkek
Tavalyhoz képest 14 százalékkal több külföldi vendég jött nyáron Magyarországra turizmus Tavalyhoz képest 14 százalékkal több külföldi vendég jött nyáron Magyarországra A nyári hónapokban több mint 3 millió külföldi vendég érkezett Magyarországra, 14 százalékkal több a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) leányvállalata, a Visit Hungary Zrt. pénteken az MTI-vel. ma 12:17 Alkotó közösség, ami formálta Veszprémet közélet Alkotó közösség, ami formálta Veszprémet A Veszprém Megyei Tanácsi Tervező Vállalat negyven évét bemutató tablókiállítás nyílt pénteken a Tegulariumban, ahol péntekenként előadásokkal idézik fel a vállalat munkásságát. ma 16:05 Elkészült a felújítás, újra járnak a vonatok Veszprém és Győr között közélet Elkészült a felújítás, újra járnak a vonatok Veszprém és Győr között Elkészült a nyár eleje óta tartó felújítás, október 10-étől kezdődően ismét teljes vonalon járnak a vonatok Veszprém és Győr között – közölte Váczi Viktor, a Máv Zrt. szóvivője.  tegnap 13:52 A virágok a város utcáin olyanok, mint a kavicsok a mozaikban fenntarthatóság A virágok a város utcáin olyanok, mint a kavicsok a mozaikban Városi mértékben nem a leglátványosabb zöldfejlesztés az, ami most történt meg a Kiskőrösi utcai ABC előtti téren, de annál fontosabb társadalmi üzenetet hordoz magában. Ha még több ilyen kis kezdeményezés ér révbe Veszprémben, akkor az elültetett virágok, mint a kavicsok a mozaikban, egy sokkal színesebb és fenntarthatóbb városképet adnak ki, vallja Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. tegnap 21:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.