Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT

2024. október 14. 16:52
Már három éve pezsegteti Veszprém belvárosának kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT brunch-bisztró, ahol az születésnapi hétvége során új kiállítással és zenei élményekkel is lehetett találkozni, miközben konyhában és a pultban sem volt megállás egy pillanatig sem.

Pénteken kora este egy fiatal tehetséges grafikusművész, a tizenhétéves Bernáth Anna Róza plakátjaiból nyílt kiállítás, akit elmondása szerint már ötévesen elvarázsolt az alkotás szépsége, a mostani tárlat pedig az elmúlt két év összegyűjtött képeiből nyílt.

„Különböző együtteseknek és szervezeteknek főként plakátokat készítettem. Korábban is megfogtak a retro stílusú poszterek, de az utóbbi időben komolyabban is elmélyültem bennük, főleg inspirációkeresés miatt. Ekkor kezdtem saját kedvemre is gyártani őket, kísérleteztem, próbálgattam a formákat, kerestem a saját hangomat.” – Mondta saját művészetéről a fiatal grafikus.

Az IN CONTRAST címre keresztelt kiállítást a kurátor, Tóth Lili nyitotta meg, aki úgy fogalmazott, Bernáth Anna Róza műveiben tökéletesen lavírozik a hagyományok és a digitális művészet határterületén.

Még érdekesebb, hogy honnan szerzi az inspirációit a fiatal művész. Ezek ugyanis érkezhetnek bárhonnan. Az álmaiból, a városi környezetből, de akár egy zenéből, vagy filmből is. A képekre hatással voltak az afrikai törzsi kultúrák ábrázolásai, de a 20. század retro plakátjai is, vagy éppen az avantgárd művészek képei.

A KUNSZT ünnepi hétvégéje a következő napokban is folytatódott, szombaton Dj L' mark gondosan összeválogatott zenei szettjében szofisztikált, dinamikus alapokon különleges hangszerekkel fűszerezett organic house zenék szólaltak meg a Rosenberg-ház földszintjén lévő kávézóban, valamint készülve az őszi hangulatra kollázs-workshop és asztaldísz-készítő foglalkozásokat is szerveztek.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Látszólag egyszerű színek is formák, valójában egy különleges tánc, ami a Művészetek Háza kiállításán vár Művészetek Háza Látszólag egyszerű színek is formák, valójában egy különleges tánc, ami a Művészetek Háza kiállításán vár Különleges kiállítás nyílt a Művészetek Házában, hiszen Elisa Treml színes térinstallációi a legkevésbé sem értelmezhetőek statikus, vitrinbe zárt műtárgyakként. Művészi értékét a látogatók teljesítik ki, akik a térben mozogva más-más élményt kapnak ugyanazoktól az alkotásoktól. 2024. október 14. 0:11 A zsidó reneszánsz magyarországi profétája emléktáblát kapott Veszprémben zsidó hitközösség A zsidó reneszánsz magyarországi profétája emléktáblát kapott Veszprémben Születésének 102. évfordulója alkalmából Dr. Schweitzer József, egykori országos főrabbi tiszteletére avattak emléktáblát vasárnap délelőtt a belvárosban, a valamikori „Zsidó udvar” kapujánál. Az ünnepségen jen volt Schweitzer József családja és dr. Verő Tamás, budai és veszprémi főrabbi is. 2024. október 13. 14:19 Közös tanácskozást tartottak a romániai és a magyar katolikus püspöki konferenciák Bukarestben kultúra Közös tanácskozást tartottak a romániai és a magyar katolikus püspöki konferenciák Bukarestben Közös tanácskozást tartottak a romániai és a magyar katolikus püspöki konferenciák állandó tanácsai Bukarestben csütörtökön és pénteken - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata pénteken az MTI-vel. 2024. október 13. 13:02 Biblioterápia a mentális egészségért Sebestyén József Biblioterápia a mentális egészségért Mi fán terem a biblioterápia? címmel tartott szakmai konferenciát a Veszprémi Érseki Főiskola. A biblioterápia egy olyan terület, amely nagy figyelmet fordít a mentális egészség és a személyes fejlődés támogatására. A gyógyító olvasás módszere az irodalom erejét és a történetek gyógyító hatását használja fel. 2024. október 12. 15:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.