Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Daron Acemoglu, Simon Johnson és James Robinson kapta közösen a közgazdasági Nobel-emlékdíjat

ma 13:32 // Forrás: MTI / borítókép: Adam Baker, wikimedia
Az intézmények kialakulásának és a jólétre gyakorolt hatásának tanulmányozásáért Daron Acemoglu, Simon Johnson és James Robinson kapta idén a közgazdaságtudományi Nobel-emlékdíjat a Svéd Tudományos Akadémiától, amely hétfőn jelentette be döntését Stockholmban.

Az akadémia indoklásában egyebek között az szerepelt, hogy a díjazottak innovatív kutatást végeztek azzal kapcsolatban, hogy mi befolyásolja hosszú távon az országok gazdasági jólétét. Innovatív kutatásuk betekintést ad az intézmények jólétre gyakorolt befolyására, amellyel bizonyítják, hogy a demokrácia és az inkluzív intézmények támogatása alapozza meg a gazdasági jólét felé vezető utat.

vehir.hu
további cikkek
Maketteket árverez a NAV közélet Maketteket árverez a NAV Makettezőknek, gyűjtőknek szól a Nemzeti Adó- ás Vámhivatal (NAV) következő árverése: most akár a kikiáltási ár feléért is megvásárolható a 15 millió forint összértékű bontatlan, dobozos autó, motor, hajó, illetve távirányítós játék. ma 14:30 Mesterségesen fagyasztanák újra a Jeges-tengert tudomány Mesterségesen fagyasztanák újra a Jeges-tengert A tudósok kicsiben már sikeresen tesztelték azt a módszert, amivel meg lehetne óvni az Északi-sarkvidéket. ma 11:20 Energiaügyi Minisztérium: jelentősen javult a levegő minősége levegőminőség Energiaügyi Minisztérium: jelentősen javult a levegő minősége A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az utóbbi években jelentősen csökkent a levegőben a szálló por (PM10) mennyisége Magyarországon. A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. adatai szerint az értékek az egész országban megfelelnek a vonatkozó uniós követelményeknek - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) vasárnap az MTI-vel. tegnap 12:59 Orbán Viktor: tartani kell a lépést a világ élvonalával a sportlétesítmények minőségében is kajak-kenu Orbán Viktor: tartani kell a lépést a világ élvonalával a sportlétesítmények minőségében is Tartani kell a lépést a világ élvonalával, nemcsak a pályán, nemcsak a vízben, hanem a felkészülésben és a sportlétesítmények minőségében is - jelentette ki a miniszterelnök szombaton Sukorón, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia megnyitóján. 2024. október 12. 20:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.