Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeresen zárult az állatvédelmi témahét

ma 8:47
Több mint 700 ezer gyermekhez jutott el az állatvédelem üzenete az Állatvédelmi Témahétnek köszönhetően.

Sikeresen lezárult az idei Állatvédelmi Témahét, amely rendkívüli eredményeket ért el a gyermekek körében történő állatvédelem népszerűsítésében. A programhoz országszerte 2421 oktatási intézmény csatlakozott, több mint 315 ezer diák aktív részvételével. Az eseménysorozat és a hozzá kapcsolódó kampányok révén közvetetten több mint 700 ezer gyermekhez jutottak el az állatvédelem fontosságára felhívó üzenetek.

Az Állatvédelmi Témahét célja volt, hogy a gyerekeket már fiatal korban tudatosítsa az állatokkal való felelős bánásmód fontosságáról, valamint hozzájáruljon a jövő állatvédelmi kihívásainak kezeléséhez. Az oktatási intézmények és pedagógusok példaértékű elkötelezettséggel álltak a program mellé, amely során a bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, középiskolákban és gyermekvédelmi intézményekben interaktív foglalkozások, előadások és kreatív műhelyek keretében ismerkedhettek meg a diákok az állatvédelem elméleti és gyakorlati oldalával.

„Az Állatvédelmi Témahét sikere ismét bebizonyította, hogy a társadalmi felelősségvállalás és az állatvédelem oktatása alapvető fontosságú a jövő generációi számára. Nagy öröm számunkra, hogy több százezer gyermekhez juthattak el azok az értékek és üzenetek, amelyek segíthetnek egy állatbarátabb és fenntarthatóbb világ kialakításában, hiszen a ma gyermeke a jövő állattartója.” – nyilatkozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Új kezdeményezés a gyermekkori állatkínzás megelőzésére

„Az Állatvédelmi Témahét ideje alatt rengeteg értékes visszajelzést és ötletet kaptunk a pedagógusoktól, és nem lehet elégszer köszönetet mondani nekik a fáradhatatlan munkájukért és elkötelezettségükért. Az ő támogatásukkal tudjuk igazán elérni a gyermekeket, és formálni a jövő generációinak szemléletét.” – mondta dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője. „Örömmel jelentjük be, hogy hamarosan elindul a TeSzeresd! elnevezésű projektünk, amelynek célja a pedagógusok és szülők támogatása abban, hogy felismerjék, kezeljék és megelőzzék a gyermekkori állatkínzást és annak okait. Hiszünk abban, hogy ez a kezdeményezés jelentős lépés lesz az állatokkal való felelős bánásmód és a szeretetteljes gondoskodás előmozdításában.”

TeAdományozz! és TeSétáltasd! – Október 31-ig még lehet gyűjteni!

Az Állatvédelmi Témahét keretén belül elindított TeAdományozz! és TeSétáltasd! programok továbbra is nyitottak. A programok célja, hogy az intézmények és a családok közösen vegyenek részt az állatvédelem támogatásában. A TeAdományozz! keretében a résztvevők állateledelt és egyéb adományokat gyűjthetnek a helyi állatmenhelyek számára. Eddig több tonna adomány érkezett, de még október 31-ig lehetőség van gyűjteni és hozzátenni a kilogrammokhoz.

A TeSétáltasd! programban a gyermekek és családjaik, valamint a pedagógusok arra vállalkozhatnak, hogy minél több kilométert sétáljanak gazdátlan kutyákkal vagy saját állataikkal, ezzel támogatva az állatok jóllétét. Eddig több ezer kilométert gyűjtöttek össze a résztvevők, de szintén október 31-ig lehet tovább növelni a kilométerek számát.

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság a jövőben is folytatni kívánja a téma népszerűsítését, és a cél, hogy a következő években még több oktatási intézményt és résztvevőt vonjanak be a programba, ezáltal tovább növelve a társadalom tudatosságát az állatok védelmével kapcsolatban.

Már elérhető a jövő évi dátum

A szervezők örömmel jelentik be, hogy a 2025-ös Állatvédelmi Témahét időpontját már meghirdették, a jövő évi program 2025. szeptember 29. és október 12. között kerül megrendezésre. Az érdeklődő oktatási intézmények már regisztrálhatnak a programra, hogy időben biztosíthassák részvételüket, és csatlakozhassanak az ország legnagyobb állatvédelmi oktatási kezdeményezéséhez. A regisztráció az allatvedelmitemahet.hu weboldalon érhető el.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Maketteket árverez a NAV közélet Maketteket árverez a NAV Makettezőknek, gyűjtőknek szól a Nemzeti Adó- ás Vámhivatal (NAV) következő árverése: most akár a kikiáltási ár feléért is megvásárolható a 15 millió forint összértékű bontatlan, dobozos autó, motor, hajó, illetve távirányítós játék. tegnap 14:30 Daron Acemoglu, Simon Johnson és James Robinson kapta közösen a közgazdasági Nobel-emlékdíjat közélet Daron Acemoglu, Simon Johnson és James Robinson kapta közösen a közgazdasági Nobel-emlékdíjat Az intézmények kialakulásának és a jólétre gyakorolt hatásának tanulmányozásáért Daron Acemoglu, Simon Johnson és James Robinson kapta idén a közgazdaságtudományi Nobel-emlékdíjat a Svéd Tudományos Akadémiától, amely hétfőn jelentette be döntését Stockholmban. tegnap 13:32 Mesterségesen fagyasztanák újra a Jeges-tengert tudomány Mesterségesen fagyasztanák újra a Jeges-tengert A tudósok kicsiben már sikeresen tesztelték azt a módszert, amivel meg lehetne óvni az Északi-sarkvidéket. tegnap 11:20 Energiaügyi Minisztérium: jelentősen javult a levegő minősége levegőminőség Energiaügyi Minisztérium: jelentősen javult a levegő minősége A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az utóbbi években jelentősen csökkent a levegőben a szálló por (PM10) mennyisége Magyarországon. A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. adatai szerint az értékek az egész országban megfelelnek a vonatkozó uniós követelményeknek - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) vasárnap az MTI-vel. 2024. október 13. 12:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.