Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Gyárkert a világ élvonalában

ma 11:51 // Forrás: VG.hu
A Green Destinations minden évben összeállítja az év legjobb fenntartható turisztikai desztinációinak 100-as listáját, a veszprémi Gyárkert is szerepel a rangsorban.

A hírt a Világgazdaság írta meg. A lap azt írja: a Green Destinations nemzetközi szervezet minden évben összegyűjti a világ minden tájáról az elmúlt időszakban magas szinten megvalósított desztinációs szintű, a fenntartható turizmus fejlesztését támogató programokat. A fő szempontok a rangsoroláskor a környezetvédelem,  a társadalmi egyenlőség, a kulturális örökség megőrzése és a gazdasági életképesség kihívásait a turizmusban. 

Idén Veszprém is ott van a világ száz legfenntarthatóbb turisztikai attrakciója között, méghozzá a Gyárkertnek köszönhetően. Az Európa Kulturális Fővárosa programban megvalósult szórakozóhely és közösségi tér eredetileg csak átmeneti koncerthelyszínként jött létre, azonban csakhamar az EKF-év legnépszerűbb elemévé vált, így végül az önkormányzat úgy döntött, hogy hosszabb távon is megtartja – a jelenlegi vállalás szerint jövőre és 2026-ban is biztosított a forrás ahhoz, hogy az ideihez hasonló üzleti modellel működhessen a kultúrpark. 

A százas listára Veszprém mellett három másik magyar település jutott még be: Tokaj-Hegyalja egy gólyákat bemutató látogatóközponttal, Sárvár a gogreen.sarvar.hu webalkalmazással, míg Esztergom egy termelői piaccal jutott fel a nemzetközi rangsor élmezőnyébe.

Aki pedig szeretné a teljes százas listát végigböngészni, az ide kattintva teheti meg a Green Destinations honlapján.

vehir.hu
további cikkek
Bíznak munkahelyük megmaradásában a magyarok közélet Bíznak munkahelyük megmaradásában a magyarok Javult a magyar munkavállalók véleménye aktuális munkahelyük fennmaradásával kapcsolatban tavaly óta - derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb közös, reprezentatív kutatásából. ma 9:08 Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! szakképzés Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! Egész Veszprém vármegyére kiterjedő pályaválasztási és szakmabemutató napot tartottak kedden az ActiCityben, amelyre helyből és a környékről több mint ezer fiatal érkezett, hogy a szakavatott mesteremberek első kézből segítsenek nekik iányba állítani az iránytűjüket a pályaválasztás szempontjából. Eközben egy másik teremben a helyi iparkamara és kormányhivatal a tankerületekkel, szakképzési centrumokkal, a szakminisztériummal és persze a gazdasági szereplőkkel közösen megalapították a Szakképzési és Foglalkoztatási Bizottságot, ami stratégiai jelentőségű lesz a vármegye gazdasági és társadalmi fellendülésében. tegnap 21:59 A lakosság is segítheti a baglyok szaporodását közélet A lakosság is segítheti a baglyok szaporodását Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését - írja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közleményében. tegnap 13:20 Sikeresen zárult az állatvédelmi témahét közélet Sikeresen zárult az állatvédelmi témahét Több mint 700 ezer gyermekhez jutott el az állatvédelem üzenete az Állatvédelmi Témahétnek köszönhetően. tegnap 8:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.