Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A dugókulcs kötelező elem egy jó szerszámosládában

tegnap 8:53

Egy igazi barkácsmester szerszámosládájából nem hiányozhat a dugókulcs: ezzel az eszközzel nemcsak hatékonyabbá, de sokkal érdekesebbé és izgalmasabbá lehet tenni az otthoni szereléseket.

Igen, teljesen igaz, hogy a fentiekkel még nem mondtunk semmi konkrétat, de a cikk további részében pótoljuk mindezt: átfutjuk, pontosan mire lehet jó ez a szerszám, illetve szót ejtünk a Zákány Szerszámház dugókulcs palettájáról is.

Mire való a dugókulcs?

Mielőtt a különleges előnyök leírásába és a felhasználási lehetőségekbe belefognánk, tisztázzuk, pontosan mi az a dugókulcs. Ez egy speciális csavarkulcs, melynek végére különböző foglalatú anyákhoz és csavarokhoz illeszkedő foglalatot erősítettek.

Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye, hogy a hagyományos verzióktól sokkal hatékonyabb nyomatékáttétet lehet elérni vele, így kevésbé fárasztó a munkavégzés. Mivel a foglalatok általában cserélhetők, rengeteg típusú csavarhoz illeszkedhet - ebből is látszik, milyen sokoldalú eszköz.

Ezek a dugókulcs legfőbb előnyei

A fentebbiekben már felsoroltunk néhány pozitív tulajdonságot, ami méltán teszi a ládikónk alapkellékévé ezt a szerszámot, de a továbbiakban részletesebben is beszélünk ezekről.

  • A hagyományos csavarkulcsokkal nem érhetünk be bizonyos szűk helyekre, a dugókulcs viszont lehetőséget ad erre.
  •  
  • Hat- és négyszögletű, valamint csillag alakú kötőelemeket is tud kezelni, de bizonyos kulcsfajták még ettől is több típushoz alkalmasak.
  •  
  • Lehetővé teszi, hogy a kulcs felemelése nélkül racsnizhassuk a kötőelemet, ami által gyorsítja a munkavégzést.
  •  
  • Mivel biztonságos módon, kíméletesen fogja meg a kötőelemet, jelentősen csökkenti a sérülések kialakulásának esélyét.

A 3 leggyakoribb dugófejtípus - nézzük a tulajdonságaikat!

A következőekben a három leggyakoribb dugófejtípusról ejtünk szót, hogy ezzel is segíthessünk kicsit jobban is eligazodni a szerszámok világában.

  1. Hatlapfejű dugófej: hatékonyabb, mint a sarkos változat, ugyanis ezzel megoldható a sérült csavarfejek lazítása, továbbá a csavarfej beszorulását is megakadályozza.
  2. Tizenkétszögű-dugófej: népszerű forma, mely élre fogja a csavart. A hatlapfejű csavarokhoz is alkalmas.
  3. Multilock dugófejek: ahogy nevük is sugallja, rengeteg különféle kialakítású csavar meglazítására alkalmas, így remek ötlet beszerezni egy ilyet a szerszámosládába.

A csúcsszuper szerszámosláda nem álom többé!

A fentiekből is látszik, miért javasoljuk, hogy a dugókulcs mindenképp kerüljön fel a kötelezően beszerzendő szerszámok listájára, azonban itt még nincs vége a sornak: ereszd el bátran a fantáziád és alkosd meg az álomkészletet!

Egy profin összeállított eszközarzenállal milliónyi otthoni feladatot el tudsz majd látni, ráadásul a minőségi darabokra biztosan számíthatsz hosszú éveken keresztül, így megéri befektetni a szerszámokba. Nézz szét a Zákány Szerszámház árucikkei között és meríts ihletet, mivel tudnád fejleszteni a szerszámkészleted!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.