Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A lágylézer széles körű felhasználási lehetőségei

tegnap 9:00

Alacsony szintű lézerterápia, hideglézer-terápia, fotobiomoduláció, vörös fényterápia… Ijesztőnek tűnő elnevezések, de semmi okunk az aggodalomra. Ezekkel a nevekkel a lágylézer-terápiát szokták még jelölni. Nézzük, mi is ez, és mi mindent tud!

Mi az a lágylézer-terápia?

A lágylézer-terápia során alacsony teljesítményű lézerfényt használnak egyes betegségek kezelésére. Ehhez olyan speciális eszközöket alkalmaznak, mint amilyenek a Gyógylámpabolt webáruház kínálatában is kapható Smart Laser termékek.

A kezelések során a lézerfény mélyen a szövetekbe hatol. Az eljárás nem invazív, és ezért teljesen fájdalommentes is, szemben a klinikai orvoslás során használt magas teljesítményű lézerekkel, amelyek alkalmasak a szövetek vágására, roncsolására is. 

A szövetekbe hatolva a fény a sejtek szintjén kezdi meg munkáját, stimulálja azokat, amellyel egy sor biokémiai reakciót indít el. Ezek a folyamatok végzik majd a gyógyítást. A lézerfény fokozza a sejtregenerációt és a kezelt területen a vérbőséget, így a tápanyagellátást is.

Felhasználási területei a humángyógyászatban

A lágylézer-terápiát széleskörűen alkalmazzák az otthoni gyógyításban. Jól használható mozgásszervi panaszok kezelésében, mint amilyen az izom- és ízületi fájdalom, zúzódások, nyaki fájdalom, porckorongsérv stb. 

Ezenfelül sikeresen kezelhetők vele a különféle sebek, hegek, bőrsérülések, fekélyek, aknék is. A készülék rendszeres használatával felgyorsul a gyógyulási folyamat, így jelentősen hamarabb nyerhetjük vissza egészségünket. 

Kiemelt jelentősége van a fájdalomcsillapításban is. A kezelt területeken csökkenti a gyulladás mértékét is, amivel együtt jár a fájdalom csökkenése is. 

Felhasználása az állatgyógyászatban

A humángyógyászat mellett egyre nagyobb mértékben kap helyet az állatgyógyászatban. Elsősorban kutyák és macskák kezelésére használják. Hasonlóan az embereknél történő felhasználáshoz, a sebgyógyítástól a mozgásszervi panaszok kezelésén át a fájdalomcsillapításig számos módja van az alkalmazásának. 

Ha rendelkezünk egy ilyen készülékkel, nemcsak családunk tagjai használhatják az eszközt, hanem négylábú barátaink is, hiszen mivel az eszköz nem érintkezik a bőrfelülettel, rendkívül higiénikus az eljárás. 

A készülékek jellemzői

A Smart Laser készülékekre általánosságban véve igaz, hogy rendkívül egyszerűen és biztonságosan használhatók. A helyhez és időhöz nem kötött alkalmazás lehetővé teszi, hogy szabadon válasszuk meg a kezelések időpontját és helyszínét.

Az akkumulátor egy töltéssel akár 48 órás üzemidőt is képes kibírni. Időzítős kapcsolójának köszönhetően pedig elegendő csak beállítanunk a kezelés időtartamát, és a gép leáll, amikor letelik az idő. Így nem kell figyelnünk az órát. 

A lágylézer használatának tehát számos előnye van. Jó kiegészítő otthoni kezelést jelent nagyon sok egészségügyi panasz kezelésében.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.