Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kibérelte a helyét Veszprém az ország legélhetőbb városainak dobogóján

tegnap 14:08
Veszprém továbbra is őrzi helyét az élmezőnyben a hazai élhetőségi rangsorban. Ezúttal a MBH Jelzálogbank készített összesítést hét kritérium szerint az ország járásairól, amiben a veszprémi járás a top 10-ben, a Királynék városa pedig a dobogón szerepel.

Összesen 174 járást, valamint a vármegyeszékhelyeket külön is vizsgálták az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége alapján. Az MBH-nak ez volt a negyedik ilyen felmérése és a listát továbbra is Budapest vezeti, mögötte viszont hajszálnyira vannak egymástól az ország legélhetőbb térségei.

A dobogóra még a debreceni és pannonhalmi járás fért fel, de szorosan ott van mögöttük Budakeszi, Pilisvörösvári, Bácsalmási, Dunakeszi és rögtön utána Veszprém is.

A felmérés, amit a Portfólió is szemlézett megállapítja, hogy az ország nyugati és észak-keleti régiói közt jelentős különbség mutatkozik az élhetőség szempontjából, ha az egyes kritériumokat vizsgáljuk, akkor pedig még több árnyalati különbségre lehet rájönni.

Forrás: portfolio.huForrás: portfolio.hu

Szintén szoros verseny alakult ki a vármegyeszékhelyek esetében is, ahol ugyancsak a főváros vezet, mögötte viszont az a két magyar város következik egyből, akik voltak már Európa kulturális fővárosai: Veszprém és Pécs.

A vármegyeszékhelyek tekintetében is igaz, hogy a főváros a részmutatók többségében jó helyezést ért el, az oktatási mutatóban és a munkaerőpiaci lehetőségek terén azonban Győr magasabb pontszámot kapott. Budapest megfizethetőségi pontszáma a megyeszékhelyek között is gyengének számít, illetve az idén is elmondható, hogy a bűnözési helyzet a fővárosban élők számára mérsékelten nagy kockázatot jelent, 17. helyezéssel a listán. A legmegfizethetőbbnek az idén is magasan Salgótarján bizonyult, amelyet erősen lemaradva követ Miskolc és Békéscsaba. Az egészségügyi mutatót nézve a legjobb eredménnyel Pécs zárt, amelyet Miskolc és Veszprém követ, írják a kutatásban.

Forrás: portfolio.huForrás: portfolio.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.