Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Játékos vetélkedőkkel tanít a Veszprémi Állatkert a természet szeretetére

ma 11:24
Az Állatok Világnapját minden évben október 4-én ünneplik világszerte, hogy emlékezzenek Assisi Szent Ferencre, az állatok védőszentjére, és felhívják a figyelmet az állatok védelmének fontosságára. A Veszprémi Állatkert évek óta aktív résztvevője ennek az eseménynek, és kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyermekeket is bevonja a természetvédelembe. 

Az eredetileg október 4-ére tervezett eseményt az esős időjárás miatt október 18-án tartották meg. Az állatkert általános iskolásoknak szervezett vetélkedőt, amelyre 9 különböző iskolából 26 csapattal érkezett közel 200 diák. A verseny célja az volt, hogy játékos formában új ismeretekkel gazdagítsa a gyerekeket az állatokról, az állatvédelemről, valamint a természetről és a természetvédelemről.

A diákok négy korcsoportban, öt fős csapatokban vettek részt a vetélkedőn, és egy előre meghatározott útvonalon haladtak végig az állatkertben, ahol különböző állomásokon érdekes feladatok vártak rájuk. A feladatok között szerepelt képfelismerés, igaz-hamis állítások megválaszolása, az állatkert lakóinak ismerete, valamint a felelős állattartással kapcsolatos kérdések. A résztvevők a legfontosabb információkat az állatkertben kihelyezett ismertető táblákról szerezhették meg.

Az esemény szervezésében és lebonyolításában nagy szerepet játszottak a Vetési Albert Gimnázium tanulói és a Pannon Egyetem hallgatói, akik önkéntesekként segítették a rendezvény gördülékeny lebonyolítását.

A Veszprémi Állatok Világnapja különösen fontos szerepet játszik a gyermekek környezettudatos nevelésében. Az állatkert hagyományosan elkötelezett a természetvédelem mellett, és célja, hogy az ilyen típusú eseményeken keresztül ne csak a szórakozás, hanem az oktatás és a természet iránti felelősségvállalás is hangsúlyt kapjon. A rendezvény üzenete világos: az állatok védelme és szeretete mindannyiunk közös felelőssége, amely hozzájárul a természet sokszínűségének megőrzéséhez.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Bevonná a civileket a döntéshozatalba az Együtt közélet Bevonná a civileket a döntéshozatalba az Együtt A civil szervezetek és a városi polgárok aktív részvételét szeretné erősíteni a döntéshozatalban az Együtt Veszprémért két önkormányzati képviselője, Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc. tegnap 14:09 Ötvenéves a Flexmont, Veszprém gazdaságtörténetének meghatározó szereplője gazdaság Ötvenéves a Flexmont, Veszprém gazdaságtörténetének meghatározó szereplője Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte pénteken a veszprémi Flexmont Kft. a város egyik legrégebbi vállalkozása. 1974-ben a Bakony Művek önálló szervezeti egységeként hozták létre, majd rendszerváltás, tulajdonosváltás és gazdasági válságok után is stabil és meghatározó szereplője maradt a veszprémi gazdasági életnek, miközben a szerelés-automatizálásban és egyedi gépgyártásban nemzetközi szinten is jegyzett vállalkozás lett. Ahogy az ünnepségen elhangzott, a Flexmontnál a kihívásokat lehetőségként kezelik, közösen a kollégákkal és partnereikkel. tegnap 16:25 Új területfejlesztési program indul 2025-től Új területfejlesztési program indul 2025-től Magyarország Kormánya 2025 januárjában elindítja a Versenyképes Járások Területfejlesztési Programot, amelynek célja a központi és vidéki térségek közötti fejlettségi különbségek mérséklése és a vidék népességmegtartó erejének növelése.  tegnap 12:02 Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár gyászhír Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön. 2024. október 17. 18:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.