Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
11°C

Módri Györgyi vehette át a Cholnoky-díjat

2024. október 22. 13:11
Magas színvonalú előadó-művészeti tevékenysége, valamint Veszprém város művészeti értékeinek létrehozása, megőrzése és a helyi közművelődés és közösségépítés területén végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként Módri Györgyi részére Cholnoky-emlékdíjat adományozott a város közgyűlése.

A díjat hétfő délután adta át a Dubniczay-palotában Porga Gyula polgármester. Az ünnepségen Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója mondott beszédet. A direktor párhuzamot vont a díj névadói: a Cholnoky-család, illetve a díjazott Módri Györgyi között. Mint mondta, a színművészre éppúgy jellemző a sokoldalúság és tehetség, mint a Cholnokyakra, és ilyen közös vonás a szenvedély és az alkotási vágy is. 

Oberfrank elmondta: Módri Györgyinek szenvedélye a munkája, imád játszani, erős és öntörvényű lélek, aki alakításaiban az emberi lét szélsőségeit képes megjeleníteni. Az igazgató szerint a színház szolgálat, amihez tehetség, alázat és kitartás kell, és a díjazott színművésznő rendelkezik is ezekkel az erényekkel.

Porga Gyula polgármester és Módri Györgyi Cholnoky-emlékdíjas színművészPorga Gyula polgármester és Módri Györgyi Cholnoky-emlékdíjas színművész

Módri Györgyi 1991-ben diplomázott az Újvidéki Színművészeti Főiskolán, majd még ebben az évben áttelepült Magyarországra, azóta a Veszprémi Petőfi Színház tagja.

Számos sikerdarabban láthatta és láthatja a közönség. Kiváló tehetsége megmutatkozik a musical, az operett és a prózai darabokban nyújtott alakításaiban is. Számos színházi főszerepe és szerepe mellett a filmvásznon és a tévében is láthatta a közönség, amelynek a 2024/2025-ös évadban rendezői kvalitásait is lesz alkalma megismerni.

A Veszprémi Petőfi Színház egyik vezető színészeként szinte kivétel nélkül az elsők között vesz részt a színház társadalmi szerepvállalásaiban, áll ki a jó- és a közügyek mellett. A 2020-ban bekövetkezett covid járvány idején elindított „Maradj otthon, majd mi megyünk!” programsorozat egyik legaktívabb közreműködője volt.

A „Lélektől-Lélekig a Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja” kiemelt rendezvényre készült kétszemélyes, illetve néhány szereplős előadások rendszeres főszereplője. E produkciók fontos, a mai fiatalok számára is érdekes, aktuális témákat dolgoznak fel, melyekben remek alakításaival rávilágít a téma komolyságára és a darabokban megfogalmazott kihívások súlyosságára. Az előadásokat követő feldolgozó beszélgetéseknek is mindig aktív részese.

Módri Györgyi a Veszprémi Petőfi Színház Társulatának szavazatai alapján három egymást követő évadban is (2020., 2021., 2022.) megkapta az évad kiemelkedő alakításáért járó Latinovits-díjat. 2022-ben, tehetségének, szakmai alázatának és munkásságának köszönhetően Aase-díjban részesült.

 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Egyre népszerűbb a veszprémi zenekar, a Valami Ulpius kultúra Egyre népszerűbb a veszprémi zenekar, a Valami Ulpius Csupán két éve zenélnek együtt, de már játszottak a Gyárkert közönségének az Elefánt előtt. A Valami Ulpius egy ízig-vérig veszprémi zenekar, tagjai sokunknak ismerősek lehetnek, hiszen a város zenei és kulturális életében eddig is jelen voltak. Varga Richárd, Kéri Márk és Károlyi Péter hármasa nem azt a hangulatot hozza, amit elsőre hinnénk. De vajon mi áll a zenekar szellemisége mögött, hogyan született a formáció, és milyen célokkal? Ennek jártunk utána, az együttes pedig állt rendelkezésünkre… 2024. október 22. 15:04 Peregtek a filmkockák Veszprémben kultúra Peregtek a filmkockák Veszprémben A jubileum ünnepén túl dokumentációs közvetítőszerepe tette igazán értékessé és érdekessé a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) veszprémi filmklubjának október 17-i vetítéseit. 2024. október 21. 13:36 Akkordok szárnyán a veszprémi Szent Anna-kápolnában kultúra Akkordok szárnyán a veszprémi Szent Anna-kápolnában Dobozy Borbála Liszt Ferenc-díjas csembalóművész lenyűgöző koncertének adott otthont október 18-án az 1724-ben épült – Veszprém legrégebbi, eredeti állapotában fennmaradt, barokk stílusú temploma – Szent Anna-kápolna. 2024. október 20. 14:57 Két bajnok, két történet, egy üzenet sport Két bajnok, két történet, egy üzenet Kedd este nem mindennapi beszélgetésnek lehettek szem-és fültanúi, akik a Papírkutyába látogattak, hiszen Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok úszót, valamint Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvetőt kérdezte Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a Bajnokok nyomában című rendezvénysorozat első állomásán. 2024. október 20. 12:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.