Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 28. Simon
Veszprém
16°C
2024. október 28. Simon
Veszprém
16°C

Idén is Magyarországra látogat a finn Mikulás

ma 8:50 // Forrás: MTI
A Mikulásgyár meghívására idén is eljön Magyarországra Joulupukki, a finn Mikulás - közölte a Mikulásgyár Alapítvány vasárnap az MTI-vel.

A Mikulásgyár, Magyarország egyik legnagyobb karitatív, adománygyűjtő rendezvénye idén ünnepli húszéves fennállását, az akciót 2024. november 29. és december 21. között tartják. Az évforduló alkalmából a finn Mikulás 13 napon át járja majd az országot, hogy személyesen találkozzon a magyar gyermekekkel, és átadja nekik az ajándékokat.

A jubileumi évben a Mikulásgyár célja, hogy legalább 120 ezer kilónyi tartós élelmiszert gyűjtsön össze, és osszon szét a rászoruló családok között. Emellett legkevesebb 25 ezer gyermeket szeretnének megajándékozni Joulupukki látogatásával.

Tavaly a Mikulásgyár 54 kistelepülés 8314 gyermekének juttatott minőségi adománycsomagokat. Joulupukki 10 nap alatt 10 település 20 eseményén 17 ezer gyermekkel találkozott, 3300 kilométert tett meg Magyarországon.

A közlemény idézi Zsolnai Endre főszervezőt, aki azt mondta, hálásak minden adományozónak és önkéntesnek, akik segítenek nekik a Mikulásgyár sikeres működésében. "Bízunk benne, hogy a jubileumi évben még több gyermek arcára csalhatunk mosolyt a finn Mikulás és önkénteseink segítségével" - fogalmazott a szervező.

vehir.hu
további cikkek
Horror Cirkusz: a megalázás művészete, de még arra sem elég jó Horror Cirkusz: a megalázás művészete, de még arra sem elég jó „Aki nem jön el az bas…..jon meg!!!” Ilyen kedvcsináló szöveggel sikerült Veszprém utcáit teleszórni, hiszen jó néhány napon keresztül minden este a Tesco parkolóban felállított cirkuszi sátorban zajlott a nem is tudom, minek nevezzem: előadás? show? förtelem? tegnap 21:12 Izraeli légicsapás - Az izraeli légierő iráni célpontokat támadott hajnalban közélet Izraeli légicsapás - Az izraeli légierő iráni célpontokat támadott hajnalban Iráni célpontokat támadott az izraeli légierő szombat hajnalban. 2024. október 26. 12:13 Szombat hajnalban minden óra visszaugrik hatvan percet közélet Szombat hajnalban minden óra visszaugrik hatvan percet Szombatról vasárnapra virradó éjjel az órákat ismét át kell állítani, ezúttal egy órával vissza, háromról kettőre, azaz a hétvégén mindenki nyer plusz egy óra alvásidőt az őszi időszámításnak köszönhetően. Ennek apropóján hoztunk két legendás órát is Veszprémből, pontosabban ezeknek a történetét. 2024. október 26. 14:29 Magyar Péter, a magyarok 'Schrödinger macskája' politika Magyar Péter, a magyarok 'Schrödinger macskája' Schrödinger macskája egy híres gondolatkísérlet, amelyet az osztrák fizikus, Erwin Schrödinger alkotott meg 1935-ben. A kísérlet célja, hogy bemutassa a kvantummechanika paradoxonait, különösen az állapotok szuperpozícióját. 2024. október 26. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.