Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C

Soha nem látott újdonságok a serpenyők világában

2025. február 24. 11:09

Azoknak, akik a közétkeztetésben vagy valamilyen vendéglátóipari egységben dolgoznak, örömre adhat okot az a hír, hogy ma már igazán profi minőségű serpenyők is elérhetőek. Ehhez pedig még csak messzire utazni sem szükséges, online kényelmesen megrendelhetőek. 

Nézzük most meg, miért érdemes ilyen termékeket választani!

Serpenyők széles választékban

A gasztronagyker.hu serpenyő kategóriája kétségtelenül páratlan, amely az áruházat kiemeli a versenytársai közül. Ez az egyik leggyakrabban használt konyhai eszköz, amiből számos típus érhető el. Különböző kialakítású, anyagú és speciális tulajdonságokkal rendelkező termékek közül lehet választani. Így mindenki megtalálhatja a céljainak leginkább megfelelőt. 

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik ételhez pontosan melyik fajta kerül alkalmazásra. Ha rossz kerül kiválasztásra, előfordulhat, hogy a serpenyő károsodni fog. A túlmelegedés pedig akár teljesen tönkre is teheti az egyébként hosszú évekig problémamentesen használt serpenyőt. 

Ezekre érdemes figyelni a serpenyő használata során

Általánosan elmondható, hogy a serpenyőket nem szabad túlhevíteni, a maró hatású tisztítószerek használata pedig messze elkerülendő. Indukciós főzőlapoknál gyakori probléma, hogy a serpenyő üresen vagy közel üres állapotban túlzott terhelést kap, amely akár a serpenyő alját is tönkreteheti. A bevonatos serpenyőkhöz tilos fémeszközt használni, a dörzsölős fémszivacs alkalmazása szintén problémát okozhat. Az öntöttvas serpenyőket használat után semleges mosogatószerrel kell elmosni, szárazra törölni, majd vékony zsírréteggel kezelni.

Mivel a különböző ételekhez eltérő típusú serpenyő szükséges, figyelni kell arra, hogy a zöldségek, húsok, tojások vagy palacsinták készítéséhez a megfelelő méretű és kialakítású serpenyő kerüljön kiválasztásra. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a felülete minden esetben egyenletesen melegedjen át. Így elkerülhető, hogy az étel bizonyos részei megégjenek, míg más részei nyersek maradjanak.

A hővezető képesség szempontjából az alapanyag a legfontosabb tényező. Általában igaz az, hogy minél vastagabb a serpenyő alja, az anyag annál egyenletesebb hővezetést biztosít. Az öntöttvas már hosszú ideje használt típus, viszont meglehetősen nagy súllyal rendelkezik. A rozsdamentes acél serpenyők könnyen kezelhetőek és tisztíthatóak. A legnépszerűbbek azonban kétségkívül a bevonatos serpenyők.

Verhetetlen vas serpenyők

Egy vas serpenyő páratlanul előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. A karbonacél és kékacél ötvözetéből készült termékek kiváló hővezetést és tökéletes sütési eredményeket tesznek lehetővé, miközben élettartamuk is hosszú. 

A típus mellett szóló pozitívumok között említhető az egyenletes hőelosztás, a természetes tapadásmentesség, a kiemelkedő tartósság és a sokoldalú alkalmazhatóság. Amelyre a letisztult, elegáns dizájn teszi fel a koronát. Ha szeretnénk beszerezni a tökéletes serpenyőt, érdemes az említett termékek valamelyike mellett letenni voksot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.