2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Kicsi gólyák, nagy tábora

2010. augusztus 18. 0:53
Nemsokára ugyan vége a nyárnak, és kezdődik az iskola, de a továbbtanulókat, még várja a nagy buli, a gólyatábor.

A Pannon Egyetem gólyatábora Zánkafürdőn lesz, a Gyermek és Ifjúsági Centrumban, ahova a szervezők nagyjából 400 elsőst várnak, de természetesen regisztrálhatnak felsőbbévesek is, ahogy teszik is sokan minden évben. A gólyák 23-án érkeznek, és 26-án indulnak haza. Folyamatos programok várják a leendő egyetemistákat, és persze azokat, akiknek már nem kell bemutatni az egyetemi életet.

Idén a vetélkedők, sportprogramok mellett élőzene is lesz, és nagyobb hangsúly kerül a Balaton partra. Több vetélkedő is lesz a tábor folyamán, melyek egy nagy verseny részei, a végén pedig a legtöbb pontot szerzett csapat megnyeri a teljes versenyt. Természetesen nem a győzelemé a főszerep, hanem az ismerkedésé. Természetesen minden este buli várja a fiatalokat, segítve ezzel is az ismerkedést.

Folyamatosan és egyre nagyobb csoportokba szervezve kapják az információkat a hallgatók a patronálóktól, és szakképviselőiktől. A patronálók folyamatosan segítik a tábor folyamán,- sőt gyakran azon túl is - az elsősöket. Ellátják őket a szükséges információval az egyetemről és a szakról, ahol továbbtanulnak.

A legfőbb célja a gólyatábornak, hogy a gólyák találkozhassanak egymással és kapjanak egy kis szeletet az egyetemi életből, még mielőtt kezdetét venné a tanév. Azok az elsősök, akik ellátogatnak a táborba, mindenképp nagy előnnyel fognak indulni a felsőoktatás hosszú, és bonyolult útján, hiszen már ismerik néhány szaktársukat, szakképviselőiket.
Sok-sok információ a gólyatáborról: http://golyatabor.uni-pannon.hu/
 

Ódor Eszter
2020. szeptember 20. // Friderika névnap