2020. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Konferencia és tábor

2010. augusztus 24. 0:50
PE
A Pannon Egyetem Mérnöki Kara három napos konferenciát és tehetséggondozó tábort, konferenciát szervezett augusztus 23-25 között.

A konferenciát melynek címe, Mobilitás és környezet: a járműipar kihívásai az energetika, a szerkezeti anyagok és környezeti kutatások területén, dr. Palkovics László a Magyar Tudományos Akadémia tagja nyitotta meg. Beszédében kiemelte a járműipar jövőbeni fejlesztési kihívásait.

A Pannon Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem által alkotott konzorcium 2010 áprilisában 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázat révén. A közös projekt célja a kutatás-fejlesztés-innováció-oktatás fejlesztésén keresztül a felsőoktatás minőségének javítása, azt intézmények vonzerejének, versenyképességének a növelése.

A konferencia kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők hozzáértő szakmai közönség előtt számolhassanak be munkájukról, eredményeikről, megvitathatssák a felmerülő nehézségeket, problémákat. A rendezvénynek a Pannon Egyetem veszprémi kampusza ad otthont. 

Ódor Eszter