2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Sárga gólyák Zánkán

2010. augusztus 25. 0:58
A legelső gólya már reggel nyolckor megérkezett, majd követte őt közel ötszáz táborozni vágyó lelkes elsős egyetemista.

Ellepték a Pannon Egyetem gólyái a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumot. Hétfő reggeltől ugyanis kezdetét vette a gólyatábor. A legelső gólya már reggel nyolckor megérkezett, majd követte őt közel ötszáz táborozni vágyó lelkes elsős egyetemista.

Az érkezés a regisztráció, bemutatkozás, ismerkedés, eligazítás jegyében telt. A tipikus „hogy hívnak, hol laksz, milyen szakra vettek fel?” kérdések után aztán óriási tömeg indult el a zánkai strandon felállított színpadhoz, ahol a szakokat képviselő oktatók köszöntötték az újdonsült hallgatókat.

Dr. Husvéth Ferenc rektorhelyettes, dr. Hartung Ferenc a Műszaki Informatikai Kar dékánhelyettese, Horvát Géza rektori megbízott, dr. Abonyi János a Mérnöki Kar dékánhelyettese, dr. Szabó Lajos a Gazdaságtudomyányi Kar dékánhelyettese, valamint Csikós Viktor a Hallgatói Önkormányzat elnöke, dr. Topek azaz Szabó Tamás diákrektor és Pamminger Zsuzsanna a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökségi tagja szólt az egybegyűltekhez.

A köszöntők után a sárga tömeg – mert minden gólya sárga pólót visel – elindult a tábor irányába, a csapatuk számát kántálva. Hétfőn feladatként kapták, hogy találjanak ki csapatnevet, és csapatzászlót. Kedden már elkezdődött az igazi verseny, az úgynevezett checkpoint, azaz akadályverseny. Nagyrészt itt dől el, hogy végül melyik csapat nyer. Szerdán a szerepelni vágyó gólyák is alkalmat kapnak arra, hogy fellépjenek a gálaesten, ahova műsorral kell készülni a csapatoknak, amit a zsűri értékes pontokkal jutalmaz.

Persze nem a verseny és a buli játsza a főszerepet a táborban, fejtágítás is szerepel a programok között. Lépésnyi előnnyel indulnak az egyetemi életbe, akik részt vesznek a táborban. Megismerik szakképviselőiket, szaktársaikat, képet kapnak a fontos teendőkről az egyetemen.


 

Ódor Eszter
2020. szeptember 20. // Friderika névnap