2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Új tanév a Mérnöki Karon

2010. szeptember 11. 0:33
Veszprém gazdasága erős és sok lábon áll – mondta Debreczenyi János polgármester a Pannon Egyetem Mérnöki Karának évnyitóján.

Dr. Szalai István a Mérnöki Kar dékánja személyes érzéseit is megosztotta az évnyitón. – Kedvenc évszakom az ősz, hiszen ekkor lehet készülni az új tanévre, ami nagy izgalommal tölt el most is, és akkor is mikor diák voltam – mondta, majd a tanév számadatait ismertette. – Alapszakon 340 hallgató, mesterképzésen 55, felsőfokú szakképzésben 37 hallgató kezdi meg a tanulmányait a karon.

Dr. Rédey Ákos az egyetem rektora kitartásra, és szorgalomra bíztatta az elsős hallgatókat, az oktatókat pedig tanításra és nevelésre. A rektor után Ito Tecou Japán magyarországi nagykövete szólt a megjelentekhez. – Tavaly jöttem Tokióból Budapestre, és ez idő alatt sok kedves magyar emberrel találkoztam. A feleségemmel együtt nagyon kellemesen érezzük magunkat – mesélt az itt töltött időről, majd a két ország jó kapcsolatáról beszélt. – Összesen négyszáz magyar hallgató tanul most Japánban ösztöndíjjal, a Pannon Egyetemen pedig 12 hallgató mehetett tanulmányi ösztöndíjjal az országba.

-Ráfér a támogatás az egyetemre, hiszen szükség van a visszajelzésekre – mondta Mosonyi György a MOL vezérigazgatója beszédében, aki maga is a Pannon Egyetemen volt egykor hallgató.

Veszprém gazdasága erős és sok lábon áll – mesélt Veszprémről Debreczenyi János polgármester. A tanulás, és a szakma mellett törődjenek az emberi magatartással is, és legyenek jobb vezetők, mint mi – szólt a hallgatókhoz. – Köszönetét fejezte ki az emberi magatartásért az egyetem felé, azért amit Marian Cozma gyilkosságkor tett. A tragédia utáni napon 900 egyetemista érkezett az aulába, és senki nem tudta, hogyan lehet ezt a helyzetet megfelelően kezelni. Mi elmondtuk, amit jónak láttunk. Az egyetemi diákság példát mutatott, és nem csak a városnak, hanem az egész országnak – tette hozzá.

A beszédek után Mosonyi György Pannon Egyetem díszpolgára kitüntetést vett át dr. Rédey Ákostól, és dr. Szalai Istvántól.
A díjak és kitüntetések átadása után a diákok letették esküjüket, majd kezet fogtak a rektorral.

Ódor Eszter
2020. szeptember 20. // Friderika névnap