Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jubileumi tanévkezdés

2010. szeptember 27. 2:14 // Forrás: PE
Tizedik tanévét kezdte meg a minap, a Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola Veszprémben.

Az országosan egyedülálló kezdeményezés országszerte és a határon túli diákok körében is nagyon népszerű.

A fejlődés élethosszig tartó dinamikus folyamat, melyben a képességfaktoroknak nagy szerepe van, az adottságok és a környezet kölcsönhatásának eredménye. Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola kiváló környezetet biztosít ehhez, hiszen jelen van az együttműködés és az érdeklődés is a foglalkozásokon, mondta dr. Polonkai Mária, a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke nyitóbeszédében. Prof. Franz Joseph Mönks, az Európai Tehetséggondozó Társaság örökös elnökének szavait is idézte, miszerint „a család értéket ad, a tanár kapukat nyit, a társak katalizátorként működnek”. E hármas feltétel megléte biztosítja az iskola sikerét immár tíz éve. A tehetségesek rendszeresen látogatják a foglalkozásokat, így a hazai és nemzetközi matematikaversenyek élmezőnyében szinte csak Erdős Iskolás nevek szerepelnek, mondta dr. Pintér Ferenc igazgató köszöntőjében. Hangsúlyozta, az iskola népszerű, többszörös a túljelentkezés, a veszprémi központban 124-en, Szolnokon 98-an tanulhatnak.

Dr. Friedler Ferenc, a Műszaki Informatikai Kar dékánja elmondta, hogy nemzetközi értelemben is sikeres a tehetséggondozó program, a Sapientia Egyetem csíkszeredai karával folynak a tárgyalások az együttműködésről. Ugyanakkor kiemelte, hogy a világban kell versenyképesnek és legjobbnak lenniük a diákoknak, szakmai fejlődésüket alapozza meg az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola. Hangsúlyozta, hogy fontos olyan területen tevékenykedni, ahol csapatban tudnak dolgozni.

A tanévnyitó ünnepségen dr. Oláh-Gál Róbert erdélyi matematikatörténész, Bolyai kutató tartott előadást Erdélyi tájakon a Bolyaiak nyomában címmel. Ebben az évben ünnepelték Bolyai János halálának 150. évfordulóját, mely alkalomból a közelmúltban a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a Sapientia Egyetemmel és a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve konferenciát rendezett Budapesten és Marosvásárhelyen. A kiváló matematikus életének főbb állomásait mutatta be dr. Oláh-Gál Róbert megjelent tanároknak és diákoknak Veszprémben. A foglalkozások a tanévnyitó ünnepség után egész hétvégén folytatódtak, október 1. és 3. között a szolnoki központban is elkezdődik a munka.


 

vehir.hu
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.