Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pályázati kiírás

2010. október 8. 9:19

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve a 2011. évre kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

A pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet értelmében nem részesülhetnek Bursa támogatásban a katonai, illetve rendvédelmi felsőoktatási intézmények katonai, illetve rendvédelmi képzésben részt vevő hallgatói.

Az ösztöndíj időtartama („A” típusú pályázat esetén) 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév (2010/2011. tanév második félév, illetve a 2011/2012. tanév első féléve).
Az ösztöndíj folyósításának kezdete:
„A” típusú pályázatnál: 2011. március,
„B” típusú pályázatnál: 2011. október.

A pályázatot a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Csoportjánál munkanapokon hétfőtől csütörtökig 7,30 –16,00-ig, pénteken 7,30-13,30-ig, illetve hétfő és szerdai munkanapokon 7,30- 16,00 óráig lehet a Szociálpolitikai, Egészségügyi és Közigazgatási Irodában (B ép. II. em. 13. iroda) benyújtani a pályázathoz előírt űrlapon, a pályázó által aláírva, egy példányban, a kötelező mellékleteket csatolva. (A pályázati űrlap mindkét irodán rendelkezésre áll!)

A felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára kiírt „B” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:
a) a 2010/2011. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy
b) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

és a 2011/2012. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik 2011-ben először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2011/2012. tanévben ténylegesen megkezdik.
(A részletes pályázati kiírások a Polgármesteri Hivatal (Óváros tér 9.) Ügyfélszolgálati Csoportja hirdetőtábláján vagy az önkormányzat honlapján megtekinthetők.)
Mindkét típusú pályázat benyújtási határideje: 2010. október 29.

Az „A” típusú pályázat kötelező melléklete a Polgármesteri Hivatalban, továbbá a veszprémi honlapon a http://www.veszprem.hu Bursa Hungarica címszó alatt hozzáférhető. (A felsőoktatási intézmény által kiállított Jogviszony-igazolás, amelyen a felsőoktatási intézmény igazolja, hogy a pályázó a fentiekben meghatározott képzéstípusok valamelyikében vesz részt, kötelező mellékletként csatolni kell! Az Ügyfélszolgálati Csoportnál, illetve a megjelölt „B” épület II. em. 13. irodában az egyéb kötelező mellékletek formanyomtatványaival rendelkezésre áll, valamint a hivatal honlapjáról letölthető.)
A pályázat eredménye nyilvános: a pályázó pályázata benyújtásával hozzájárul a pályázat eredményének, illetőleg a pályázáskor rendelkezésre bocsátott személyes adatainak az azonosítás célja érdekében szükséges mértékben történő nyilvánosságra hozatalához.

A polgármester a támogatásban részesített ösztöndíjasok összesített pályázati adatait 2010. december 06-ig az önkormányzat hirdetőtábláján és a helyben szokásos egyéb módon hozza nyilvánosságra.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjról bővebb felvilágosítás kapható a http://www.bursa.hu , valamint a Polgármesteri Hivatal www.veszprem.hu Internet címen.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.