Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
20°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
20°C

Felborult a vörösiszapos úton

2010. október 24. 11:28 // Forrás: MNO
Kolontárra a rendőrség továbbra is csak az ott lakókat engedi be, az átmenő forgalom elől le van zárva, akárcsak Devecser.

Megcsúszott a vörösiszapos úton és az út menti árokba borult egy személyautó szombat délután Kolontár és Devecser között, a járműben utazó két ember megsérült – látta az MTI tudósítója a helyszínen.

A sérültekhez a településen posztoló mentőautót riasztották. A járművet vezető férfi súlyosan, felesége könnyebben sérült meg – mondták a helyszínelést végző rendőrök.

Kolontárra a rendőrség továbbra is csak az ott lakókat engedi be, az átmenő forgalom elől le van zárva, akárcsak Devecser. A baleset után negyedórán belül négy autóval elkezdték újramosni a Kolontár és Devecser közötti utat. A nap folyamán többször is tisztított útszakaszon azért gyűlt össze vörösiszap, mert Devecserből a teherautók és a munkagépek csak ezen az úton haladva tudják elszállítani a kisváros utcáiból összegyűjtött törmeléket és szennyező anyagot az ajkai zagytározó területén kijelölt tárolóba.

A Kolontár és Ajka közötti útszakaszt a szombat délután történt hasonló balesetek elkerülése végett zárták le a közúti forgalom elől, így ott csak a kármentesítésben dolgozó járművek közlekedhetnek, így Kolontárról Ajkára mintegy 30 kilométeres kerülővel lehet csak eljutni.

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. ma 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. ma 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. ma 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. ma 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.