Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

"Győzni megyünk Szegedre"

2010. november 4. 18:30
Fazekas Nándor blogjában visszatekint a bosnyákok elleni diadalra, s a Szeged elleni rangadó esélyeit boncolgatja.

Bár kevés időnk volt felkészülni a bosnyákok elleni Eb-selejtezőre, végül elvégeztük azt a munkát, amelyet Mocsai Lajos szövetségi kapitány kitűzött feladatul, s sikerült összeraknunk a csapatrészeket. Igaz, Gulyás Péter vírusos influenzája és Katzirz Dávid derékbántalma némileg nehezítette az összecsiszolódásunkat.


Fazekas Nándor

Sokak egybehangzó véleménye szerint minden idők legerősebb bosnyák válogatottja érkezett Szombathelyre, akik önbizalomtól fűtve szerették volna megtenni az első lépést a nagy álmuk, egy világversenyre való kijutás felé. A találkozó első félidejében egyik fél sem játszott jól, de a védekezések mindkét oldalon kiválóan működtek. Az idegek harcából mi jöttünk ki jobban a szünet után, s – hatalmas küzdeni tudásról tanúbizonyságot téve – fokozatosan növeltük az előnyünket. Végül teljesen megérdemelten arattunk értékes győzelmet egy nagyon erős ellenfél ellen, s hatalmas lépést tettünk a továbbjutás felé. Bár a macedónok ellen jövőre kőkemény párharcra számítok, kijelenthető, hogy jó úton haladunk a 2012-es szerbiai kontinenstorna felé.

A szövetségi kapitánnyal történt egyeztetést követően a találkozó után családi okok miatt hazatértem a válogatottból. Így nem utaztam el a társakkal Észtországba, akik simán legyőzték a baltiakat. Nekem több időm volt pihenni, miközben itthoni edzéssel és futással készültem, de azért szívesebben tartottam volna a fiúkkal.

Csak kedden találkoztunk a válogatottból visszatérő játékosokkal Veszprémben, ahol súlyzózással, kondicionáló munkával meg is kezdtük a felkészülést a Szeged elleni rangadóra. Este pedig már jótékonysági meccsen vettünk részt Várpalotán egy helyi idősek otthona megsegítéséért. Szerda délelőtt a szokásos egyéni edzéssel folytattuk a munkát, délután pedig a lányok kupameccse miatt egy korai tréninget tartottunk, teljes erőbedobással és koncentrációval a Pick ellen készülve.

Csütörtök délelőtt pihenőt kaptunk, s ma csak délután lesz foglalkozásunk. Ezt kihasználva feleségemmel Budapesten jártunk, ahol az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a december közepén érkező harmadik pici fiammal minden a legnagyobb rendben van.

Visszatérve a kézilabdára. A Pickkel Szegeden mindig nagyon nagy meccseket játszott a Veszprém. Biztos vagyok benne, hogy most is nehéz mérkőzés vár ránk, s igazi rangadót láthatnak az érdeklődők. Már a tavalyi balatonfüredi kupadöntőben, illetve az újszegedi sportcsarnokban is kiváló meccset játszottunk ellenük, ahol Zubaiék nagyon megnehezítették a dolgunkat. Idén az átalakult együttes is megmutatta már a Bajnokok Ligájában, hogy képes a kiváló teljesítményre. A két alakulat – többek között a magyar válogatottból is – kiválóan ismeri egymást, így sok újdonságot aligha tudunk okozni egymásnak. A Tisza-partiak meglepetést szeretnének okozni, de mi is győzni megyünk.

Fazekas Nándor

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.