Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

48 órás programozás

2010. november 7. 4:00
Anyatejközvetítést segítő alkalmazást programoznak az IBM 48 órás bajnokságán a résztvevők az egyetemen.

Megkezdődött november 5-én az IBM 48 órás programozó bajnokság Veszprémben, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán. A 60 elszánt egyetemista nem kis kihívással áll szemben: 48 óra alatt egy kismamákat segítő alkalmazást készítenek, amely segítségével egymásra találhatnak az anyatejet felajánló és az anyatejet kereső anyukák. Mindez a Családvár Alapítvány által működtetett anyatejmisszio.hu honlapon lesz elérhető az alkalmazás véglegesítését követően. A diákok két teljes napon át nem érintkezhetnek a külvilággal, s valószínűleg aludni sem fognak sokat.

Péntek 15 órától 20 háromtagú csapat méri össze tudását hazánk neves egyetemei és főiskolái képviseletében. Érkeztek hallgatók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről, a Nyíregyházi Főiskoláról, a Pannon Egyetemről, az Eszterházy Károly Főiskoláról, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Debreceni Egyetemről, a Gábor Dénes Főiskoláról és az Óbudai Egyetemről.

A rendezvényt Pongrácz Ferenc, az IBM megbízott vezérigazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy a versenyt először rendezik vidéki egyetemen. Kiemelkedő szakmai háttere miatt esett a választás a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karára. Ezt követően Dr. Friedler Ferenc, a Műszaki Informatikai Kar dékánja köszöntötte a versenyzőket. Hangsúlyozta, az általa vezetett karon a képzési program része, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, megtanuljanak csapatban dolgozni, és versenyképes tudással induljanak a szakmai karrier útján.

A programozási feladat a „Tejút rendszer” nevet viseli. Az anyatejközvetítést segítő alkalmazásnak tudnia kell felhasználókat kezelni, az anyatej felajánlást, a visszajelzéseket kezelni, és rendelkeznie kell anyatej keresési funkcióval is. Fontos, hogy felhasználóbarát, logikus és biztonságos legyen.

A bajnokság alatt a résztvevők nem hagyhatják el az épületet. A megfeszített munka közben regenerációra is lesz lehetőség, hiszen az egyetem egyik termét matracokkal töltötték meg. A felfrissülésről idén csocsóasztallal, wii játékokkal, masszázzsal és energiaitallal gondoskodtak a szervezők.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E72-es telefonok és iPod készülékek formájában találnak gazdára az eredményhirdetésen, valamint egy csapat tagjai a Red Bull Salzburg jégkorong csapatának szurkolhatnak a salzburgi Eisarena lelátójáról. A legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

Janni Anikó
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.