2020. október 31.
//
Farkas névnap

Új mechatronikai labor

2010. november 12. 4:00
Csütörtökön délelőtt átadták az új Festo Akkreditált Oktatási Központot a Pannon Egyetem N épületében.

„Komplex hallgatói, intézményi és munkaerőpiaci szolgáltatásfejlesztés a Pannon Egyetemen” címmel új projekt indult 2010 nyarán az egyetemen. A TÁMOP 4.1.1/A-10/1/KONV pályázat támogatási összege 591 millió forint, melyet az intézmény a szolgáltatásainak népszerűsítésére és korszerűsítésére, munkaerőpiaci alkalmazkodásának elősegítésére, nemzetközi versenyképességének fokozására fordít. A projekt keretén belül november 11-én, csütörtökön nyitották meg az új Festo Akkreditált Oktatási Központot.


dr. Rédey Ákos

– Nagy pillanat ez a Pannon Egyetem életében, hosszas munka előzte meg a központ beindítását. Németh Attilával, a Festo Didactic vezetőjével beszélgettünk róla, hogyan lehetne kamatoztatni nálunk is az általuk kínált lehetőségeket. Ezután a legfelső szintű vezetőkkel kezdtünk tárgyalni. A megvalósulásnak sok feltétele van, de a szakmai és a mérnöki tudás a legmeghatározóbb ezek közül. Ezek a fejlesztések is szervesen illeszkednek azokhoz a tervekhez, amelyeket az egyetem megálmodott magának – számolt be róla dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora.


Németh Attila

Németh Attila ezután beszámolt arról, hogy a Festo immáron 20 éve van jelen az oktatásban, már felnevelt egy generációt. Ez az együttműködés az egyetem és az ipari partnerek számára is csak gyümölcsöző lehet. Az általuk kínált képzések felnőttoktatás formájában valósulhatnak meg. A Festo 52 országban van jelen, így a nemzetközi kapcsolatokat tekintve is fontos ez a projekt, mivel mindenhol ugyanazokat a kompetenciákat kapják a diákok.


dr. Szalai István

– Az oktatási központ haszonélvezői a mechatronikai szak hallgatói lesznek. Jelenleg 120 diák tanul alapképzésen, 10 pedig mesterképzésen van nálunk. Azon vagyunk, hogy az alapképzésben gyakorlati oktatást nyújtsunk – mondta dr. Szalai István, a Mérnöki Kar dékánja.

Janni Anikó

További cikkek

Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem között
Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem között
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Közel 30 millió forintból fejlesztette az eszközparkot a Veszprémi Szakképzési Centrum a balatonfűzfői Öveges József Technikum és Kollégium tagiskolájában. A centrum és az iskola vezetői céljuknak a XXI. századi oktatás megteremtését és megerősítését fogalmazták meg.